BORBA ZA DOM

Oglasila se supruga Vitalija Klička obratila se Rusima: 'Nastavite dizati glas da zaustavite užas u Ukrajini'

02.03.2022 u 19:10

Bionic
Reading

Cijeli svijet trenutno prati situaciju u Ukrajini, a gradonačelnik glavnog grada Ukrajine, Vitalij Kličko poručuje da se Kijev nastavlja braniti od napada. Njegova supruga zahvalila se građanima Rusije, koji su pobijedili strah i izašli na ulice da bi se zaustavio rat u Ukrajini

Supruga gradonačelnika Kijeva, javila se putem Instagrama. Poruku Natalije Kličko prati snimka iz 2014. godine, kad je u Oberhauzenu izvela ukrajinsku himnu prije meča svog šogora Vladimira Klička.

'Slava našem velikom ukrajinskom narodu! Tko bi pomislio da će 8 godina kasnije Ukrajina zadrhtati od bombardiranja i biti napadnuta od strane Rusije. Tko bi tada vjerovao da će Ukrajinci biti prisiljeni uzeti oružje u ruke kako bi obranili svoju domovinu, narod, svoju neovisnost i demokratska načela. Beskrajno sam ponosna na hrabrost svoga naroda, hrabrost naših neustrašivih vojnika, naših ljudi. Beskrajno sam ponosna i klečim pred hrabrošću naših majki, žena! Danas sam daleko od Domovine, ali cijela moja obitelj je u epicentru rata', piše Natalia Kličko.

  • +3
Natalia Kličko Izvor: EPA / Autor: MARKUS SCHOLZ

U nastavku poručuje da će nastaviti moliti i dalje 'čuvati vjeru, svjetlo i ljubav u srcu'. 'Dat ću sve od sebe ovdje Aktivirat ću ljude da ne ostanu ravnodušni! Bit ću tamo gdje je moja pomoć potrebna, za izbjeglice koje stižu u Njemačku, pružajući im sve vrste pomoći, prikupljajući sredstva. Neću šutjeti! Nemojte ni vi ostati ravnodušni', ističe Natali Kličko.

'Zahvaljujem svim građanima Rusije koji se pobijedivši strah izlaze na ulice da zaustave krvoproliće i rat! Molimo vas da nastavite dizati glas da zaustavite užas koji je vaša vlada počinila u Ukrajini! Nemojte šutjeti!', napomenula je među ostalim u objavi.

Podsjetimo Natalija je bivša manekenka, sportašica koja je 3 godine starijeg Klička upoznala u Kijevu tijekom 90-ih. Vjenčali su se 26. travnja 1996. godine. Tijekom cijele njegove boksačke karijere, Natalija ga je pratila na svakom meču, a podržala ga je i 2014. kad se kandidirao za kijevskog gradonačelnika. Prvog sina Egor-Daniela rodila je 2000. godine, a dvije godine kasnije kćer Elizavetu-Viktoriju. Sina Maksima donijela je na svijet 2015. godine.

Strani mediji više puta su pisali da se par razvodi jer im je teško održavati svoj brak na daljinu. Naime, Vitalij živi u Kijevu dok je ona u Njemačkoj i radi na glazbenoj karijeri. Natalija je uz to učiteljica joge i meditacije, a bavi se i humanitarnim radom. S obzirom na to da je par dugo živio u Njemačkoj, od 2010. uključena je u rad Savjetodavnog odbora njemačke humanitarne zaklade Phytokids.