poezija pasionirane rokerice

Održana promocija knjige 'Mijene ljubavi' Anke Dorić u knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića

20.04.2022 u 23:50

Bionic
Reading

U dupkom punoj knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića brojne kolege, prijatelji iz Zagreba, Varaždina, Velike Gorice, Virovitice i drugih mjesta došli su podržati Anku Dorić, uveličati književnu promociju i čestitati na pjesničkom prvijencu, zbirci poezije 'Mijene ljubavi'

Na početku promocije o profesionalnom i pjesničkom putu Anke Dorić govorila je urednica u nakladničkoj kući 'Stajegraf', Marijana Rukavina Jerkić, prisjetivši se vremena kada joj je Anka pokazala nekoliko svojih pjesama.

'Kod Anke iščitavam dualizam – ona je vrsna liječnica, poznata i priznata transfuziologinja i pjesnikinja koja je stihove počela pisati još u srednjoj školi', rekla je urednica i istaknula da je Ankina poezija vrlo čitljiva. Nakon toga je Anka ustorica pročitala jednu od prvih napisanih pjesama.

O šarmu Ankine poezije govorila je među ostalim i profesorica književnosti i književna kritičarka Biserka Goleš Glasnović kazavši kako je Anka u pjesmama istodobno romantična na starinski i suvremeni način. Dodala je kako je autorica 'kao pjesnikinja okrenuta duhovnom i metafizičkom doživljaju ljubavi, kao liječnica, okrenuta fizičkom postojanju tijela i života, zna da dok ima zvijezda ima i ljubavi'.

Anka je pročitala još i pjesmu Za sedam sekundi te najavila profesoricu violine Renatu Novoselec i glazbenicu Leoni Flower koje su potom zabavile prisutne. 'Jako sam danas uzbuđena, imam tremu, što se meni dugo nije dodogilo', poručila je Anka Dorić na kraju službenog dijela druženja i pročitala pjesmu Zagrljaj.