MLADA GLUMAČKA NADA JAGODA

Odlučila sam, moram dobiti Oscara!

14.09.2011 u 14:55

Bionic
Reading

19-godišnjoj Jagodi Kumrić nedavno se ostvario velik san – dobila je ulogu u sapunici 'Larin izbor' te su joj se time otvorila vrata glumačkog svijeta, a kaže da joj je konačni cilj sam Hollywood gdje planira osvojiti Oscara

19-godišnja Splićanka Jagoda Kumrić oduvijek je sanjala o karijeri glumice. Nakon neuspjeha na prijemnom ispitu na Akademiji dramskih umjetnosti s majkom se bavila

prodajom kozmetike u rodnom Splitu. Iza sebe je imala samo jednu ulogu u splitskom Gradskom kazalištu mladih te se na audiciju za seriju 'Larin izbor' u početku nije ni htjela prijaviti.

'Isprva se nisam htjela prijaviti. Mislila sam da se u takvim serijama ne može dobiti uloga bez poznanstava. Slučajno sam dobila tu ulogu i jako sam sretna. Sve mi je ovo još pomalo čudno jer zaista nisam očekivala da se stvari mogu razviti na ovaj način', kaže Jagoda za Jutarnji list. Na otvorenoj audiciji u Splitu, na kojoj su kreativna producentica i autorica koncepta Jelena Popović Volarić i redatelji tražili nova lica, dobila je ulogu Jašine sestre Nikol.

'Nikol je posesivna i histerična razmaženka koja je od rođenja dobivala što je htjela, nešto kao dalmatinska Paris Hilton', kaže Jagoda za Jutarnji list te otkriva da su joj zasada najveći izazov scene plača i da joj je ekipa 'Larinog izbora' uvijek spremna pomoći te da je najviše naučila od Ecije Ojdanić i Helene Buljan, ali i od Doris Pinčić.

Dobivanjem uloge u seriji 'Larin izbor', koja je prva hrvatska sapunica prodana u 17 zemalja, Jagodi se počeo ostvarivati životni san da postane glumica. Ne brine je to da bi joj proboj pomoću telenovele mogao utjecati na ozbiljne glumačke ambicije, posebno onu da uskoro zaigra i na filmu. 'Bila bih glupa da sam odbila ovu šansu. Uostalom, što znači žanr? Pa bolje je napraviti dobru sapunicu nego loš film', kaže Jagoda ističući da joj je krajnji cilj sam Hollywood. 'Ja sam odlučila, Oscara moram dobiti! Ne brinite se, imam sve!', kaže Jagoda za Jutarnji list misleći na rad, upornost, želju i učenje.