ŽIVOTNA PREKRETNICA

Odlazak s televizije koji je mnoge iznenadio: Reporterka Ivana Brkić Tomljenović napušta Novu TV

08.09.2021 u 08:39

Bionic
Reading

S prvim danima rujna došlo je i do novih promjena na malim ekranima, a jedan od prvih poznatih odlazaka s Nove TV onaj je iskusne reporterke Ivane Brkić Tomljenović, koja nakon pet i pol godina napušta ovu medijsku kuću

'U novinarstvu sam 20 godina. Iza mene je puno reportaža, emisija uživo, intervjua i priča koje ću pamtiti cijeli život i koje sam radila s puno strasti. Ali u ovom trenutku došla sam do životne prekretnice te sam spremna za nove izazove. Vjerujem da ću ih s jednakom energijom ostvariti na novom radnom mjestu, u PR-u. Samo na Novoj TV posljednjih pet i pol godina je proletjelo. S godinama sam prijateljstvo s dragim ljudima samo učvrstila i stekla nove prijatelje, kojima odlaskom nisam rekla ni zbogom ni doviđenja i koji će imati posebno mjesto u mom srcu.'

Riječi su to iskusne novinarke i reporterke Ivane Brkić Tomljanović, kojima je potvrdila za Slobodnu Dalmaciju da nakon pet i pol godina napušta Novu TV.

Upravo je ona, s kolegicom Sabinom Tandarom Knezović, vodila ovogodišnje izbore u svibnju, nakon što je njihov kolega Mislav Bago zbog samoizolacije morao odustati od toga te je tijek i rezultate i komentirao iz svog doma.

Ivana Brkić Tomljenović Izvor: Promo fotografije / Autor: Nova TV

Ivana Brkić Tomljanović diplomirala je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i završila Akademiju za politički razvoj, a svoju je novinarsku karijeru započela prije petnaest godina na Obiteljskom radiju. Nakon toga je radila na lokalnoj televiziji Z1, potom na RTL-u, a prije Nove TV bila je na Al Jazzeri Balkans. Profilirala se u izvještavanju i praćenju najvažnijih događaja u političkoj i ekonomskoj sferi, što u Hrvatskoj, što u svijetu.