POTREBNO MU JE

Od svojih prijatelja Roman Abramovič zatražio je da mu posude novac, a razlog će vas iznenaditi

05.04.2022 u 09:40

Bionic
Reading

Prema pisanju američkog Page Sixa, ruski oligarh Roman Abramovič zatražio je od svojih prijatelja, mahom holivudskih i američkih moćnika i brokera, da mu posude milijun dolara kako bi mogao 'funkcionirati' dok mu je zamrznuta imovina

Kako piše Page Six, Roman Abramovič, čiji su bankovni računi u Americi i Velikoj Britaniji zamrznuti, od svojih uglednih i moćnih prijatelja zatražio je da mu posude novac kako bi, između ostalog, mogao i dalje plaćati svoju vjernu poslugu na superjahtama koje posjeduje, za što mu je potrebno 750 tisuća dolara tjedno.

Iako Abramovič, koji je donedavno organizirao luksuzne zabave na svojim jahtama, ali i imanju na egzotičnom St. Bartsu, ima mnogo bliskih prijatelja u najvišim svjetskm krugovima, oni su danas ipak oprezni kada je riječ o posuđivanju novca ruskom oligarhu, iako on sudjeluje u mirovnim pregovorima između Rusije i Ukrajine.

Roman Abramovič Izvor: Profimedia / Autor: Sergey Karpuhin / Sputnik / Profimedia

'Roman je zatražio od nekolicine prijatelja da mu posude milijun dolara. Rekao je da do sada nikada nije zakasnio u isplati plaća za svoje zaposlenike, što iznosi 750 tisuća dolara tjedno. No dok god je njegova imovina zamrznuta, on im ne može plaćati. Zbog toga se obratio i holivudskom producentu i redatelju Brettu Ratneru, kao i obitelji Rothschild, ali i mnogima drugima, koji su, iako dobri prijatelji s Abramovičem, odbili posuditi su novac. I dok neki nemaju gotovine za posudbu, mnogi su u strahu zbog njegovih veza', otkrio je izvor za Page Six.

Roman Abramovič Izvor: Profimedia / Autor: BEN STANSALL / AFP / Profimedia

Inače, Abramovič, čije se bogatstvo procjenjuje na 14,3 milijarde dolara, pod sankcijama je Velike Britanije i Europske Unije od početka ruske invazije na Ukrajinu. Iako mu je imovina zamrznuta, Abramovič još uvijek pronalazi načine da ne ostane bez svega što je stekao tijekom godina, zbog čega se i uključio u mirovne pregovore.