PAZILO SE NA SVAKI DETALJ

Obiteljski ručak nedjeljom kraljica je koristila kako bi princa Williama pripremila za trenutak kada će postati kraljem

01.10.2021 u 15:16

Bionic
Reading

Kako otkriva Robert Lacey, kraljevski povjesničar i autor bestsellera 'Battle of Brothers', kraljica je od samog početka naginjala tome da je upravo njezin unuk, princ William, naslijedi na tronu, stoga ne čudi da je i sve radila kako bi ga na to pripremila kada dođe pravi trenutak

Nakon što su princ Charles i princeza Diana potpisali papire za razvod, kraljica Elizabeta II započela je s novom tradicijom - svake nedjelje imala je ručak sa svojim unukom, princom Williamom.

'Njegovo ponašanje rezultat je druženja s bakom, samom kraljicom, koja je intervenirala 1995. kada je braku Williamovih roditelja došao kraj', rekao je Robert Lacey i potom dodao: '13-godišnjak se nalazio na tankom ledu, osjećao se kao da je ostavljen sam, a taman je kretao i na elitni Eton College, koji se nalazio s druge strane rijeke od Windsora. Zabrinuta za unukovo emocionalno stanje, kraljica je pozvala Williama da joj se pridruži svaki puta kada njegovi prijatelji s koledža za vikend otiđu svojim kućama.'

  • +6
Kraljica Elizabeta II, princ William Izvor: Profimedia / Autor: Glyn Kirk - WPA Pool / MirrorPix / Profimedia

Inače, zajednički ručkovi bake i unuka, koji je drugi u naslijeđu za tron, zapravo su bili prijedlog princa Philipa, kojeg je kraljica objeručke prihvaitla. 'Philipova uloga u formiranju i učenju Williama za budućeg kralja bila je od velike važnosti i upravo je njegova bila ideja o zajedničkom ručku. Svaki puta kada bi došlo vrijeme da kraljica započne razgovor s Williamom o onome što ga sve čeka, Philip bi se ispričao i povukao u svoje odaje, smatrajući da on ne treba tome prisustvovati.

Upravo zbog toga ne čudi što je William od bake naučio njezinu najpoznatiju uzrečicu - 'nikad se ne žali, nikad ne objašnjavaj' - i toga se drži i danas, zahvaljujući čemu je u britanskim anketama drugi po popularnosti, odmah iza same kraljice.