ONA KAO DA NE STARI

Novom se frizurom vratila u prošlost: Halle Berry odlučila se na promjenu imidža i nije pogriješila

14.03.2022 u 10:14

Bionic
Reading

Kada se 2000. pojavila u Marvelovoj uspješnici ‘X-men’ Halle Berry oduševila je svijet i postala jedna od traženijih glumica u SF filmovima. Nosila je tada i prepoznatljivu frizuru koju su kopirale brojne ljubiteljice ovih super junaka. Berry se sada, pune 22 godine kasnije, opredijelila za sličnu nijansu kose i oduševila novom frizurom na crvenom tepihu u Los Angelesu

Na dodjeli nagrada Critics' Choice u Los Angelesu sve su oči bile uprte u 55-godišnju Halle Berry koja je svojim novim izgledom mnoge vratila u eru ‘X-mena’.

Junakinja filmova o superjunacima novom je frizurom sve oduševila, a mnogi su primijetili kako nije značajno ostarjela posljednje 22 godine, koliko je prošlo od njezine famozne uloge.

Halle Berry Izvor: Profimedia / Autor: VALERIE MACON / AFP / Profimedia

Mladenačka frizura skraćena na jednoj strani, a na drugoj popraćena platinastim pramenovima sve je ostavila bez teksta. Nije brzo prošlo da slavnu glumicu brojni krenu uspoređivati s njom prije dva desetljeća kada je vrlo sličan imidž nosila u filmu ‘X-men’.

Dobitnica ovogodišnje nagrade uputila je na pozornici vrlo emotivan i inspirativan govor, a glavna nit vodilja bila je jednakost spolova u filmskom biznisu.

‘Podignimo našu svijest i počnimo razmišljati izvan okvira i svojih individualnih okolnosti. Shvatila sam da uistinu trebamo gledati tuđu realnost kako bismo prestali osuđivati i upirati prstima jedni u druge. Važnije je naći suosjećanje i empatiju za druge’, rekla je pa dodala: ‘U ovom sam poslu dugih 30 godna i uvijek sam mislila da ako ostvarim ulogu bijelca, da mi je tada uspjeh zagarantiran. No to nije funkcioniralo. Želite li znati zašto? Zato što ja nisam bijeli muškarac. Dakle da bi ulooge funkcionirale, morale su biti izmijenjene, napisane realno i prateći moje putovanje. U svoj svojoj ljepoti ali i boli’, objasnila je.

Potom je zaključila kako je neizmjerno zahvalna na svim prilikama koje je tijekom karijere dobila ali još više jer živi u vremenu kada se žene zauzimaju za sebe.

Inače, slavnu glumicu hvale za njezin fantastičan izgled, a uspoređujući fotografije iz prošlosti i danas mnogi zaključuju da Halle Berry jednostavno ne stari. Takav izgled duguje teškom odricanju, upornošću u vježbanju i vrlo zahtjevnim treninzima.