ZALUĐENI TETOVAŽAMA

Novi trend među slavnima: Imena djece, posebni datumi, ali i religijske oznake postali su trajan podsjetnik na njihovu licu

20.02.2020 u 06:51

Bionic
Reading

Slavni boksač Mike Tyson svoje je lice odavno ukrasio tribal tetovažom, koja mu se proteže oko lijevog oka, a sada su se za njime povele i mnoge druge poznate osobe, osobito one iz glazbenog svijeta

Kada je prije nekoliko dana na Instagramu sin Cindy Crawford i Randea Gerbera pokazao svoju najnoviju tetovažu, malo je reći da pozitivnih komentara i nije bilo previše. Mnogi su taj njegov čin, to što je na desni obraz tetovirao misunderstood (neshvaćen, op.a.), proglasili neviđenom glupošću, ali i razmaženim hirom modela.

Sam Presley Gerber svoj je postupak pojasnio riječima: 'Vi ne znate kako se ja osjećam. Niste u mojoj glavi! Očito je da nisam baš shvaćen.'

I dok je za većinu ukrašavanje tijela trajnim tetovažama sasvim normalno, rijetki odobravaju isto raditi na licu. Pa čak i najveći obožavatelji tetovaža trude se svoje tijelo ukrasiti na dijelovima koje će naknadno moći prikriti odjećom, kako im ne bi smetale na poslu, no uvijek postoje iznimke.

  • +4
Poznati s tetovažama na licu Izvor: Profimedia / Autor: SETH BROWARNIK / INSTAR Images / Profimedia

Nije Presley Gerber jedini koji se odlučio na taj zahvat u posljednje vrijeme. Osim po svojoj glazbi, Post Malone još je poznatiji po svojoj pozamašnoj kolekciji tetovaža, osobito onih koje mu ukrašavaju lice. Ima tu svega - od bodljikave žice na čelu preko masivnog žezla i lanca na obrazu. No tu nije stao te je već na samom početku ove godine dodao još dvije tetovaže na lice.

Za njihovim se primjerom povela i Amber Rose, američki model i glumica koja je nedavno svoje čelo ukrasila riječima 'Bash Slash'. To je zapravo njezina posveta sinovima - 'Bash' za Sebastiana Taylora i 'Slash' za Slasha Electrica Alexandera Edwardsa. Da tetovaže stavi na samo čelo, za to ju je, kako kaže, inspirirao pokojni legendarni košarkaš Kobe Bryant.

I njezin posljednji dečko, ujedno otac četveromjesečnog sina Slasha, Alexander AE Edwards, svom je sinu, ali i posinku, odao počast tako što je jednakim fontom, na isto mjesto kao i Amber Rose, tetovirao datume rođenja dvojice dječaka - '10.10.19' i '2.21.13'.

Samo još jednu u nizu tetovaža na lice je stavio i pjevač Chris Brown, u javnosti poznatiji zbog svoje eksplozivne naravi, u što se ubraja i trenutak kada je u naletu bijesa pretukao bivšu djevojku, pjevačicu Rihannu, negoli zbog svoje glazbe. Ovoga puta Brown je tetovirao tenisicu Nike Air Jordan i to odmah pored desnog uha.

Jedva vidljivu tetovažu križa odmah ispod lijevog oka ima i Justin Bieber od 2017. godine, da bi godinu kasnije iznad desne obrve napisao riječ grace (milost, op.a.). I dok je prva tetovaža posveta kršćanstvu i vjeri, koja mu puno znači u životu, druga je posvećena njegovoj supruzi Hailey Baldwin.

I pjevač Aaron Carter, poznatiji kao problematični mlađi brat Nicka Cartera iz Backstreet Boysa, na lice je stavio trajne podsjetnike. Jedna od tetovaža je portret Rihanne kao Meduze, inspiriran njezinom naslovnicom časopisa GQ iz 2013. godine, potom riječ love, odnosno ljubav, odmah ispod oka na jednoj strani, te polumjesec na drugoj.

Mnoštvo tetovaža na svom licu ima i reperska zvijezda Wiz Khalifa, a koji je lice, između ostalog, ukrasio simbolom mira, perom, ali i listom marihuane. Tu je još i sidro te glazbena nota, kao i križ s riječima 'BASH', posvećenim sinu Sebastijanu. Inače, kako se pohvalio gostujući u 'Saturday Night Liveu', ponosni je vlasnik čak 411 tetovaža na tijelu.

Među prvima je svoje lice tribal tetovažom uokolo lijevog oka još 2003. ukrasio glumac i bivši boksački prvak Mike Tyson. Zbog te svoje odluke, kako je otkrio, nikada nije zažalio.