PROBLEMI SA ZDRAVLJEM

Novi šok iz Whitesnakea: Nakon zagrebačkog koncerta, bend je otkazao i ostatak europske turneje

02.07.2022 u 09:14

Bionic
Reading

Grupa Whitesnake, zbog bolesti 70-godišnjeg pjevača Davida Coverdalea, otkazala je u potpunosti ostatak europske turneje. Pjevač se još nije oporavio od infekcije sinusa, a liječnici su mu preporučili mirovanje do daljnjega

'S dubokim žaljenjem moram vam priopćiti da zbog zdravstvenih problema i uputa liječnika, kao i naše zabrinutosti za zdravlje i sigurnost svih, Whitesnake neće moći nastaviti s oproštajnom europskom turnejom. Ja se iskreno ispričavam svim divnim obožavateljima Whitesnakea koji su se veselili našim najavljenim koncertima na ovoj turneji, kao i svim našim suradnicima i osoblju koji su naporno radili da se ti koncerti održe…', napisao je u objavi na društvenim mrežama frontmen grupe David Coverdale.

Njegovu objavu prenio je i naš Dino Jelusić koji je trebao nastupiti s bendom 2. na zagrebačkom koncertu. Prije nekoliko dana, nakon što su otkazali koncerte u Beči i Milanu, iz benda su javili da 'otpada' i zagrebački koncert, a sve zbog bolesti Davida Coverdalea kojem je dijagnosticirana infekcija sinusa i dušnika.

'To nas očito jako žalosti, posebno članove našeg benda kojima su to trebali biti nastupi u rodnim gradovima; Michele Luppi, naš talijanski pastuh veselio se nastupu u Milanu pred svojim prijateljima i obitelji, a naravno, tu je i Dino Jelusić, ponos Hrvatske koji je želio dati sve od sebe u svom rodnom Zagrebu. Žao nam je što je otkazivanje nastupa neophodno za naš pokušaj da ozdravimo i da uspijemo dovršiti našu turneju', poručili su iz benda.

Obožavatelji jednog od najvećih hard rock bendova u povijesti jako su se veselili njihovim zagrebačkom koncertu, na kojem je s njima pozornicu trebao dijeliti jedan od naših ponajboljih vokalista i glazbenik, Dino Jelusić, kojem je Whitesnake odao veliko priznanje i uvrstio ga u postav glazbenika za turneju 2022.

Jelusić je nedavno u razgovoru za tportal otkrio da je atmosfera u bendu fantastična te da se neizmjerno veseli zagrebačkim i beogradskom koncertima, koji su, nažalost, u međuvremenu otkazani. 'Super se slažemo, David kaže da nikad nije imao ovako skladnu ekipu u bendu, da je energija nezamjenjiva. Čast mi je biti u bendu s njim i Tommyjem Aldrigem, jednim od najvećih bubnjarskih legendi', rekao je Jelusić.