madame web

Novi film Dakote Johnson potpuno podbacio, a ocjene kritičara su zapanjujuće niske

19.02.2024 u 11:36

Bionic
Reading

Filmovi o Marvelovim superjunacima inače privlače brojne obožavatelje, no najnoviji film u kojem glavnu ulogu tumači Dakota Johnson nije zainteresirao publiku...

Dakotu Johnson ovih dana gledamo u izazovnim izdanjima mrežastih haljina koje odijeva kako bi promovirala svoj najnoviji film 'Madame Web'. U filmu lijepa Amerikanka iz Teksasa glumi glavnu ulogu bolničarke iz New Yorka koja koristi svoje novootkrivene vidovnjačke moći kako bi zaštitila tri mlade žene, no ovaj film o superjunakinji iz nekog razloga nije privukao interes javnosti.

Film se počeo prikazivati ove srijede, no podbacio je privukavši mali broj gledatelja.

U prva dva dana film je zaradio 8,2 milijuna dolara, a tijekom prvog vikenda prikazivanja na svjetskim je blagajnama prikupio iznos od 51,5 milijuna dolara. S obzirom da je u film uloženo oko 80 milijuna dolara te oko 60 milijuna dolara na promidžbu i oglašavanje filma, zarada tijekom prvog vikenda pokazuje kako ostvareni profit neće donijeti neko bogatstvo filmskoj ekipi.

Čak je i Dakota Johnson priznala da još nije pogledala film, a ni kritike nisu dale razlog gledateljima da pohrle u kina.

Dakota Johnson Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Na stranici Rotten Tomatoes tek su 23 pozitivne kritike od ukupnog broja od 182 kritike, a film također ima osrednje ocjene obožavatelja na CinemaScore (C+) i samo 1,5 zvjezdicu na PostTraku. U Hrvatskoj brojni gledatelji prvenstveno gledaju ocjenu na stranici IMDB, a ocjena 3,8/10 mnoge će natjerati da odustanu od gledanja filma uopće, a kamoli plaćanja kino ulaznice.

'Nije mi zadovoljstvo izvještavati o ovome jer bismo ovih dana mogli koristiti neke svježe i originalne adaptacije superheroja na velikom platnu, ali Madame Web s Dakotom Johnson u glavnoj ulozi jedan je od najgorih stripova koje sam ikada vidio', komentirao je kritičar Chicago Sun-Timesa, dok je drugi komentirao kako je Madame Web bilo jedno od najbolnijih kino iskustava u cijelom njihovom životu.

Kinesko tržište voli filmove o superjunacima, a tamo dolazi tek 1. ožujka te se ekipa nada kako će to pomoći u poboljšanju inozemne zarade.

  • +4
Dakota Johnson Izvor: Profimedia / Autor: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia