lvmh grupacija

Nove drame u jednoj od najbogatijih obitelji svijeta: Sin Bernarda Arnaulta odstupio s pozicije

24.11.2023 u 10:01

Bionic
Reading

LVMH grupacija je koja drži brendove poput Louis Vuittona, Christiana Diora, Loro Piane, Tag Heuera i Tiffany & Co., a budućem nasljedniku ne nazire se trag

Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) grupacija u vlasništvu je drugog najbogatijeg čovjeka svijeta Bernarda Arnaulta koji pred 'stare dane' muku muči s pitanjem nasljednika između svoje petoro djece. Kada se činilo da je sve riješeno i da će luksuzni konglomerat preuzeti najstariji sin, Antoine Arnault odstupio je sa svoje pozicije.

U Berlutiju, brendu cipela, Antoine je držao poziciju izvršnog direktora, ali usred restrukturiranja rukovodstva svoju poziciju prepustio je Jean-Marc Mansveltu, priopćeno je u srijedu. Luksuzni pariški proizvođač obuće nekoć su nosili, između ostalih, glumac Marcello Mastroianni i umjetnik Andy Warhol, a poznat je po cipelama od 2099 eura, kao i po modelima izrađenim po narudžbi. Osim obuće, Berluti nudi i mušku odjeću, kao i modne dodatke i kofere. Prošlog je tjedna tvrtka objavila da će odjenuti francuski tim za ceremonije otvaranja ljetnih Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Parizu, a LVMH će potrošiti 150 milijuna eura kao službeni sponzor najveće sportke manifestacije.

Ova objava vjerojatno će ponovno pokrenuti spekulacije o nasljedstvu u luksuznoj kompaniji koju trenutno vodi 74-godišnji Bernard Arnault, druga najbogatija osoba na svijetu prema Bloomberg Billionaires indeksu.

  • +2
Antoine Arnault Izvor: Profimedia / Autor: Reynaud Julien/APS-Medias/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Antoine Arnault, koji je bio izvršni direktor Berlutija od 2011., zadržat će svoju ulogu predsjednika u Loro Piani, brendu tihog luksuza specijaliziranom za ekskluzivne komade od kašmira, kao i nadzorne odgovornosti za imidž i okoliš u LVMH-u. Ovaj 46-godišnjak također je potpredsjednik i izvršni direktor Christiana Diora, holding kompanije putem koje obitelj Arnault kontrolira LVMH.

Iako ostaje na nizu bitnih funkcija, činjenica jest kako ovaj potez ne ide u prilog Antoineu, koji ima veliku konkurenciju za status očeva nasljednika u svojoj sestri i braći.

Prije svih, tu je Delphine Arnault (48) koja je najstarija od petoro braće i sestara te vodi Dior, drugi najveći modni brend LVMH-a nakon Louis Vuittona.

Alexandre Arnault (31) zadužen je za proizvode i komunikacije u Tiffany & Co, dok brat Frédéric (29) obnaša dužnost izvršnog direktora brenda satova Tag Heuer. Najmlađi među njima, Jean Arnault (25), zadužen je za razvoj satova Louis Vuittona.

Uslijed svega, nema naznaka da će Bernard Arnault uskoro otići u mirovinu, posebno nakon što je LVMH prošle godine ukinuo dobnu granicu za svog izvršnog direktora, što će omogućiti obiteljskom patrijarhu da ostane na čelu sve do svoje 80. godine.