INTERVJU: DOMENICA

Nova zvijezda najuspješnijeg domaćeg hitmejkera: 'Rijetko me nešto baš razljuti i izbaci iz takta, ali ako se to dogodi onda sam pravi Škorpion'

08.07.2019 u 06:33

Bionic
Reading

Mlada Velolučanka spada među najveće nade hrvatske estrade. Krhka 26-godišnjakinja lijepoga glasa, pulenica estradnog hitmejkera, menadžera i producenta Tončija Huljića proteklog vikenda je nastupila na Splitskom festivalu. Domenica je za tportal ispričala što joj znači nastup na tom festivalu, o usporedbama s drugim pjevačima, prijateljstvu s Hanom Huljić i Mijom Dimšić te čemu još uživa osim u glazbi

Njezina mama Romana koja godinama pjeva u lokalnom sastavu, na Domenicu je prenijela ljubav prema glazbi. U petom razredu osnovne škole počela svirati klavir, a okidač za upis na Glazbenu akademiju u Splitu dogodio se nakon što je dobila poziv za vođenje i dirigiranje dječjem zboru. Ulazak u profesionalne glazbene vode je došao nastupom na Splitskom festivalu i izvedbom pjesme obitelj Huljić. I Tonči i Vjekoslava i kćerka Hana, primili su je kao svog člana obitelji. O ljubavi za sada mlada pjevačica ne želi govoriti. Smatra da intimni trenuci trebaju ostati samo njeni pa preskačee pitanja o toj temi.

Splitski festival za vas ima veliko značenje. S pjesmom 'Kad sam s tobom' debitirali ste na Prokurativima 2017. godine.

Svi pamtimo nešto što napravimo prvi put. Splitski festival je bio za mene velika stepenica i početak novog poglavlja u mom životu.

Prošle godine ste imali i prvi duet s Damirom Kedžom, a s pjesmom 'Mi protiv nas', autora Ivana Huljića ste osvojili i najvažniju nagradu festivala, svoj prvi Grand prix. Što za vas znači ta nagrada?

Ja sam se zaljubila u tu pjesmu na prvo slušanje. Grand prix mi je zvučao nestvarno, ali kada promislim koliko ljudi vole tu pjesmu i pjevaju je sa mnom na svakom koncertu, onda je nekako i opravdano. Nagrade su tu da te podsjete da i dalje radiš i da daješ maksimalno sebe u tome.

Dosad ste nastupili na svim važnijim festivalima, Splitskom festivalu, CMC festivalu u Vodicama, a po prvi put ste ove godine nastupili i na Dori. Koliko se jedno takvo natjecanje razlikuje od festivalskih ljetnih pozornica?

Upravo je u tome razlika, u natjecanju. Svako iskustvo je dobro iskustvo i zbog toga mi je jako drago da sam to prošla. Festivalske pozornice su opuštenije i ne istiskuju tolike pripreme kao natjecateljske.

Rođena ste Velolučanka, malog mjesta iz kojeg dolaze sjajni, veliki pjevači Oliver Dragojević i Jasna Zlokić. Predstavlja li to za vas dodatni teret i jeste li se već susreli s usporedbama?

Apsolutno ne, samo mogu biti ponosna što sam iz takve sredine koja je sigurno utjecala na mene kao osobu, ali i u profesionalnom smislu.

Poznato je da ste privatno jako dobra prijateljica s Hanom Huljić čiji roditelji skladaju pjesme za vas. Kako je izgledao vaš prvi susret s obitelji Huljić? Jeste li pomislili da će oni ikad pisati za vas?

Oni su za mene bili oduvijek roditelji od moje prijateljice, a s vremenom su mi postali kao druga obitelj. U mobitelu ih još uvijek imam zapisane kao Hanina mama i Hanin tata! Nisam nikad razmišljala o tome bi jednog dana mogli pisati za mene, jer nisam bila u tom filmu, ali sada kada je tako, ne mogu bit sretnija da su baš odabrali mene.

Često s Hanom Huljić putujete, nedavno ste bili i u Amsterdamu. Idete li možda na koncerte svjetskih zvijezda? Koga biste voljeli pogledati, čuti?

Naravno! Imam cijelu listu izvođača kojima bih voljela otići na koncert. Nadam se da će se i ostvariti!

Osim Hane, družite sa s Mijom Dimšić. Što ste naučili od nje?

Neke ljude znaš cijeli život, a neke jako kratko, a imaš osjećaj kao da ih znaš cijeli život. Točno tako je bilo u ovom slučaju, Miju i mene je spojio posao, ali smo zapravo jako brzo shvatile imamo toliko toga zajedničkog mimo glazbe pa se često družimo. Obe smo iskrene i jedna drugu uvijek pitamo za mišljenje oko svega. Mia i Hana su kantautorice koje toliko vole raditi to, da mi ponekad dođe da se i ja u tome okušam samo jer su mi one približile taj kreativni svijet.

Čiju karijeru biste voljeli imati?

Samo svoju!

Kako će izgledati vaše ljeto, stignete li uživati s obitelji?

Ljeto je krenulo radno, ali svaki slobodni trenutak ću iskoristiti za biti s obitelji na otoku.

Kako biste opisali svoj stil odijevanja?

Ovisno o kakvoj se prigodi radi. Mislim da sam privatno casual, oblačim isključivo ono u čemu se osjećam ugodno.

Izvor: Društvene mreže

Djelujete toplo, plaho. Kakvi ste kad se naljutite?

Rijetko me nešto me baš razljuti i izbaci iz takta, ali ako se to dogodi onda sam pravi Škorpion, moj horoskopski znak. (smijeh)

U čemu još uživate osim u glazbi?

Uživam u svemu oko sebe, pogotovo u malim stvarima.

  • +7
Domenica Izvor: Cropix / Autor: Livio Andrijic