o njoj se govori

Nova glumačka zvijezda hit serije: Jeste li znali da je Louisa Jacobson kći trostruke oskarovke Meryl Streep?

16.02.2022 u 06:55

Bionic
Reading

'Pozlaćeno doba' (The Gilded Age) nova je serija Juliana Fellowesa, autora velikog britanskog televizijskog hita - serije 'Downtown Abbey' - a na HBO-u se počela emitirati prije tri tjedna. Jednu od važnijih uloga u njoj igra Louisa Jacobson glumeći uz Christinu Baranski, Cynthiu Nixon i Carrie Coon. Riječ je o kćeri proslavljene glumačke dive, oskarovke Meryl Streep i kipara Dona Gummera

I dok gledanost serije, čiji je direktor fotografije zagrebački snimatelj s američkom karijerom Vanja Černjul, iz tjedna u tjedan raste, raste i znatiželja oko jedne od glavnih glumica.

Louisa Jacobson odrastala je okružena umjetnošću. Studirala je psihologiju na Vassar Collegeu prije nego što je pohađala Yale School of Drama (gdje je njezina majka također studirala nakon što je diplomirala na Vassar Collegeu). Louisa je uz to studirala na University Collegeu u Londonu. Tada je počelo njezino zanimanje za dramsku seriju 'Downton Abbey'.

'Svake nedjelje navečer, kada bi se pojavila nova epizoda, jedva ih čekala da je pogledam. Jednostavno mi se svidjela', rekla je Jacobson za Entertainment Tonight.

Za seriju 'Pozlaćeno doba' dobila je poziv svog agenta dok je radila na drugom povijesnom projektu - izvedbi Romea i Julije u Old Globeu u San Diegu. Kada je čula za seriju, 'odmah se zainteresirala', rekla je za Vogue, otkrivši da su detalji o njezinu liku u početku bili 'prilično ograničeni'.

Za suradnju s Christinom Baranski i Cynthiom Nixon ima posebne riječi. 'Bile su nevjerojatne i tako strpljive i ljubazne prema meni. Jednostavno obje imaju divnu energiju. A tako su različite na svoj način.'

Pozlaćeno doba Izvor: Društvene mreže / Autor: HBO

Premda joj je ovo prva velika glumačka uloga, pojavila se u kazališnim produkcijama uz ulogu u TV filmu 'Gone Hollywood' 2019. (uz Nikolaja Coster-Waldaua i Jonathana Prycea u glavnim ulogama). Okušala se i u manekenstvu - sa sestrama je svojevremeno bila zaštitno lico modne kampanje H&M-ovog sestrinskog brenda & Other Stories.

  • +11
Louisa Jacobson Izvor: Profimedia / Autor: Larry Busacca / Getty images / Profimedia

Jacobson ima tri brata i sestre: Mamie Gummer, Grace Gummer i Henry Wolfe Gummer. Mamie i Grace su također glumice dok se Henry Wolfe odlučio za glazbenu karijeru. Inače, Jacobson je Louisino srednje ime pa jedino ona u obitelji ima drugačije prezime.

  • +7
Louisa Jacobson u seriji 'Pozlaćeno doba' (The Gilded Age) Izvor: Profimedia / Autor: Steve Sands / Bauer Griffin / Profimedia