LP na Tvrđavi sv. Mihovila

Noć o kojoj će tisuću sretnika još dugo pričati

26.07.2018 u 09:52

Bionic
Reading

Ljeto još nije ni blizu kraja, ali već sada sa sigurnošću možemo tvrditi da će se koncert LP na Tvrđavi sv. Mihovila zasigurno naći na ovogodišnjoj top-listi najboljih glazbenih događanja na Jadranu

Ništa manje nije ni bilo za očekivati od fuzije tako moćnog i jedinstvenog vokala, bezvremenskih tekstova, zvuka ukulelea i sanjivih zvižduka po kojima je LP dobro poznata. Nastup je započela pjesmama Up Against Me i Tightrope, te je nakon provirivanja pod šeširom i pogleda u publiku zaključila da joj se sviđa što vidi.

Nešto više od tisuću sretnika koji su na vrijeme osigurali ulaznice za ovaj odavno rasprodani koncert priredili su LP doček i atmosferu dostojnu njezinog premijernog nastupa u Hrvatskoj. Šarolika publika u kojoj su se uz hrvatski mogli čuti brojni strani jezici - u glas je pjevala njezine stare, glasno pozdravljala nove pjesme; i tako redom, sve do bisa. Najveću je euforiju izazvala Lost On You, a uz bok joj može stati i oduševljenje publike čestitkom koju je LP uputila srebrnim nogometašima. Tokom nastupa njen se def nekoliko puta vrtio u zraku, kao i usna harmonika, nakon čega je laganim plesnim korakom ušetala među publiku koja ju je prigrlila i obasula sitnim znacima pažnje.

  • +16
Američka kantautorica LP održala koncert na tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic

Ne čudi stoga informacija da je LP oduševljena Hrvatskom i toplim dočekom publike odlučila produžiti svoj boravak u Šibeniku za jedan dan.

'Prije dolaska sam o Hrvatskoj znala malo; ali to što sam čula je sve najljepše. Jedva sam čekala vidjeti vašu zemlju, upoznati ljude – i očarana sam vašim gradom. Sutrašnji dan iskoristit ću za posjet otocima šibenskog arhipelaga' – otkrila je.

Publiku na Tvrđavi sv. Mihovila je na početku sinoćnje tople večeri osvježio još jedan prepoznatljiv, ali domaći vokal – onaj Borisa Štoka koji je izveo ponajbolje od svojih pjesama: Ispod kože, Ti, Kao mi.

A nakon ekstaze u koju ih je doveo nastup LP, zabava i boogie na Tvrđavi nastavili su se do kasno u noć uz DJ setove Ilije Rudmana –predstavnika hrvatske underground disco i house scene.

Prekrasna ljetna večer, nastup tri izvrsna glazbenika, nenadmašni ambijent otvorene pozornice Tvrđave sv. Mihovila – definitivno je to bila noć o kojoj će onih 1000 sretnika s početka teksta još dugo pričati, pjevušiti, zviždati…

Za utjehu svima ostalima, koji još iščekuju i planiraju svoj vrhunski ljetni provod, neka bude podatak da će na Tvrđavi sv. Mihovila do kraja ove sezone nastupiti još niz vrhunskih inozemnih i domaćih glazbenika: Mario Biondi, Kruder & Dorfmeister, Róisín Murphy, Inner Circle, Darko Rundek i Jessie Ware i Bryan Ferry.