ŽIVOT U RASKOŠI

Njegovo bogatstvo broji se u milijardima, a nevjerojatnih 500 milijuna dolara Jeff Bezos utrošio je na luksuzne nekretnine i to diljem Amerike, pogledajte gdje

05.02.2021 u 15:05

Bionic
Reading

On je jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, što automatski znači da ima novaca toliko da ne zna gdje će ih potrošiti. Stoga ne čudi da Jeff Bezos, uskoro bivši CEO Amazona, ima isto tako i mnogobrojne nekretnine po Americi, za koje je izdvojio sulude iznose. Pronašli smo sve one javnosti dobro poznate, no vjerujemo da ima još najmanje toliko koje je kupio u najvećoj tajnosti

Prošlo je svega nekoliko dana otkako je Jeff Bezos šokirao poslovni svijet otkrivši kako će se uskoro povući sa čelne pozicije Amazona, no to ne znači da će tvrtku, na kojoj je stvorio svoje bogatstvo, samo tako ostaviti bez nadzora. 57-godišnji Bezos s mjesta izvršnog direktora Amazona prijeći će na mjesto izvršnog predsjednika, a i ta pozicija će mu i dalje donositi prihode koji će biti i više nego dovoljni za njegov stil života.

Inače, kako je raslo njegovo bogatstvo, koje se 2019. godine u doba razvoda od supruge MacKenzie Scott, procjenjivalo na nevjerojatnih 150 milijardi dolara, zbog čega je bio najbogatiji čovjek svijeta, povećavao se i broj luksuznih nekretnina u njegovom posjedu, a evo i gdje se nalaze.

NEW YORK

Lincoln Square 25 Central Park West | 13 milijuna dolara

Čak četiri stana vrijedna 17,5 milijuna dolara u Bezosovom vlasništvu nalaze se na adresi 25 Central Park West u New Yorku, u zgradi Century Condominium, a koja se nalazi odmah pored Central Parka. Tri od četiri stana kupio je još 1999. godine, za tadašnji 7,65 milijuna dolara, dok je četvrti u njegovo vlasništvo došao 2012. godine, nakon što je iskeširao 5,3 milijuna dolara.

Inače, ovu zgradu izgradio je 1932. godine Irwin Chanin, koji je bio poznat kao dizajner kazališta na Broadwayju. Zgrada, koja ima artdeco predvorje, sadrži više od 400 jedinstvenih etažnih stanova.

Madison Square Park 212 Fifth Ave. | 96 milijuna dolara

U jeku pandemije koronavirusa, u travnju 2020. godine, Bezos je sklopio ugovor i za 16 milijuna dolara kupio trosobni dvoetažni stan na 20. katu zgrade na adresi 212 Fifth Ave u New Yorku, s nevjerojatnim pogledom na Madison Square Park.

To je peti put da je kupio cijeli kat u zgradi sa 24 katova, nakon što je već potrošio 80 milijuna dolara u lipnju 2019. godine, kupiviši 21., 22., 23. i 24. kat iste zgrade.

Upravo stan iz 2019. u konačni se protezao na nevjerojatnih 17 000 četvornih metara, nakon što je spojio penthouse s dva kata ispod, a zahvaljujući čemu je dobio jedinstven mega-stan. Bezosov penthouse na vrhu ima čak i zvjezdarnicu.

Velebna zgrada, sagrađena 1912. godine, nudi fitness centar, joga studio, sobu za tretmane, igraonicu, blagovaonicu i sobu za sastanke, catering, kao i sobu za prikazivanje.

WASHINGTON, D.C.

Textile Museum 2320-2330 S Street, Kalorama | 23 milijuna dolara

Bivši Muzej tekstila u washingtonskom kvartu Kalorama toliko se svidio Bezosu da je 2016. godine izdvojio 23 milijuna dolara i kupio isti, a potom je uložio 12 milijuna dolara kako bi sve renovirao. Tu zgradu kupio je tri godine nakon što je postao vlasnik Washington Posta.

Zanimljivo je kako su radnici koji renoviraju Bezosovu vilu u Washingtonu tijekom obnove uspjeli 'zaraditi' preko 16.000 dolara u sklopu 564 kazni za nepropisno pakriranje.

Vanjski dio zgrade prekriven je opekama i sastoji se od veličanstvenih rimskih stupova i balkona, u kombinaciji sa prostranim travnjakom, na kojem se nalazi i fontana s privatnim vrtom. Izvorno je sagrađena 1914. godine i ima 10 spavaćih soba, osam kupaonica i 11 kamina.

Kako zdanje ne bi bilo usamljeno, za 5 milijuna dolara kupio je i kuću preko ceste. Riječ je o zdanju sa četiri spavaće sobe i pet kupaonica, izgrađeno 1951. godine. Posebno je po svodovima, izrezbarenim mramornim kaminima, ali i vinskim podrumom sa 700 boca.

BEVERLY HILLS

Harry Warner Estate Near Sunset Blvd. | 165 milijuna dolara

  • +2
Jeff Bezos Izvor: Backgrid USA / Profimedia / Autor: BACKGRID

Netom prije pandemije koronavirusa, Bezos je napravio još jedan unosni ugovor - za nevjerojatnih 165 milijuna dolara kupio je luksuznu vilu od producenta Davida Geffena. Vila, koja ostavlja bez daha, nalazi se u blizini Sunset Boulevarda

Vila je sagrađena 1930-ih godina, a dao ju je napraviti Jack Warner, utemeljitelj Warner Bros kompanije. Zbog toga imanje i danas nosi naziv The Warner Estate. Nakon Warnera pripadala je milijunašu Davidu Geffenu, a riječ je o baroknoj riznici brojnih antiknih vrijednih spomenika, namještaja, umjetnina s prostranim terasama i vrtovima.

Na imanju se nalazi čak dva pansiona, dječji vrtić i tri manje gostinjske kuće, teniski teren, bazen, golf teren s devet rupa i motorno igralište zajedno s vlastitom servisnom garažom i benzinskim pumpama. Uređena je u gregorijanskom stilu, kakav su u svojim domovima prakticirali članovi britanske monarhije, plemići i aristokrati, a potom ga krenuli isticati i brojni bogataši te je i danas sinonim prestiža i luksuza.

Mnogo štukatura na zidovima, raskošne tapete, pokućstvo od tamnog drveta i najfinijih tkanina, brokatne zavjese, kreveti s baldahinima, prostranost, uređeni vrtovi i dvorane za objedovanje ono su što odlikuje ovu vrstu uređenja, pa tako i Bezosovu vilu.

Vila u španjolskom stilu N. Alpine Dr. | 24.5 milijuna dolara

Vilu sa sedam spavaćih soba i isto toliko kupaonica, specifična zbog solarnih panela zahvaljujući kojima ima struju i sve potrebno za lagodan život, Jeff Bezos kupio je 2007. godine.

Kuća u španjolskom stilu prepoznatljiva je po drvenim stropnim gredama, crvenkastim podnim pločicama, kao i detaljima plavih i žutih ukrasnih pločica.

Spavaća soba vlasnika ima i svoju privatnu terasu, sa koje se pruža nevjerojatan pogled na grad, a naravno ima i tenisko igralište, bazen kao i prostor za večernja druženja i okupljanja.

ZAPADNI TEKSAS

Corn Ranch Culberson and Hudspeth counties

Imanje od čak 12 tisuća hektara nalazi se u zapadnom dijelu Teksasa i baza je njegove kompanije Blue Origin. Na imanju se nalazi i vila sa četiri spavaće sobe, koju je Bezos kupio od odvjetnika Ronalda Stasnyja 2004. za nepoznati iznos.

Riječ je o kući izgrađeno 20-ih godina prošlog stoljeća na koju je još prijašnji vlasnik utrošio milijune kako bi je renovirao. Bezos je navodno kuću zadržao u izvornom stanju, s lusterima od jelenjih rogova, hrastovim namještajem i mnoštvo povijesnih fotografija i slika ranča, staje i gostinjske kuće.

Pretpostavlja se kako je cijelo imanje s kućom platio više od 50 milijuna dolara. Jeff Bezos, koji je osnovnu školu pohađao u Houstonu, na ovu se kupovinu odlučio kako bi njegova obitelj mogla vidjeti kako je to živjeti na ranču, baš kao što je on uživao na ranču svog djeda u Teksasu.

MEDINA, SEATTLE

Evergreen Point u blizini pošte | 10 milijuna dolara

Jedan od njegovih prvih domova, kojeg je kupio nakon što je njegova tvrtka polučila uspjeh, bio je onaj u Medini kojeg je 1998. godine platio 10 milijuna dolara.

Riječ je o kući s pet spavaćih soba i četiri kupaonice i nalazi se u luksuznom kvartu Seattlea, nedaleko pošte i dućana.