predstavlja novi singl

Nina Kraljić: 'Volim glazbu koja nije banalna i spotove koji imaju poruku'

26.01.2018 u 15:14

Bionic
Reading

Nakon u javnosti odlično primljene pjesme ‘Negdje’, Nina Kraljić je objavila pjesmu i spot za svoj novi singl ‘Lay you down’. Tekst za pjesmu je napisala prije 5 godina, točnije, dvije pjesme koje su se vrtile oko iste tematike spojila je u jednu. Za tportal je ispričala što joj je najvažnije kod snimanja spotova, kakve spotove voli i što joj je najvažnije na snimanju

'Urban mi ima sjajne, a jednostavne art koncepte spotova, primjerice 'Sutra ćemo pričati' i 'Priđi mi bliže'. Od stranih, Aurora ima divan spot 'Runaway' jer je apsolutno ambijentalan i koristi savršeno prirodu što i ja preferiram', kaže Nina Kraljić. Kako voli glazbu koja nije banalna, tako voli i spotove koji imaju poruku. 'Spotove koju prikažu direktno ili simbolično i da nije naglasak na izgledu već na onome o čemu pjesma pjeva', pojasnila je. 

Kod snimanja spota najvažnija joj je dobra atmosfera. 'Ljudi koji me znaju i mogu raditi timski i uvažavati mene i ja njih. Onda dolazi automatski i razumijevanje pjesme pa ideja koju želimo postići. U spotu pjesme 'Lay you down' smo imali moment gdje je luster iz Palače Dverce počeo bljeskati taman kad sam stajala ispod njega pa je ispalo kao da smo to planirali. Bilo je uvijek puno smijeha uz pokoje padanje preko tepiha', otkrila nam je Nina Kraljić.

U pjesmi ‘Lay you down’, iako je na engleskom, Nina se potpuno ogolila prema publici u kantautorskom svjetlu, a u pjesmu se dala potpuno i bez rezerve. Pjesma je usko vezana uz njen privatni život i intimna iskustva koja je prolazila u svojoj šestogodišnjoj vezi pa od tu proizlazi i emocija koja prožima cijelu pjesmu i spot.

Spot za svoj novi singl snimala je u Palači Dverce koju je dobila na korištenje od Grada Zagreba, a za njega su zaslužni Eles films, točnije Zvonimir Murković i njegova djevojka Dora Borovička koji su na sebe preuzeli ulogu redatelja i scenarista. U interijer spota odlično su se uklopile i bajkovite haljine Ivice Skoke koje pričaju priču za sebe.

  • +7
Nina Kraljić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia