ODUŠEVILA VOKALOM I POJAVOM

Nina Kraljić predstavila bajkoviti spot za novi singl 'Lay You Down'

10.02.2018 u 20:15

Bionic
Reading

Nakon pjesme 'Lighthouse' kojom je predstavljala Hrvatsku na Eurosongu, Nina Kraljić predstavila je svoj drugi singl na engleskom jeziku pod nazivom 'Lay You Down' i bajkoviti spot za istoimeni singl snimljen u Palači Dverce

Za potrebe snimanja spota za novi autorski singl 'Lay You Down' pjevačica je dobila dopuštenje od grada Zagreba, u čijem je palača vlasništvu. 'Lokacija se savršeno uklopila u priču, jer je predivan barokni interijer dodatno pojačao i dočarao samoću, nadanje i na kraju spoznaju da se određena veza bliži kraju', rekla je Nina Kraljić.

Pjesmu je napisala prije pet godina, spojivši dvije pjesme u jednu, shvativši da se vrte oko iste ideje. Do same realizacije pjesme prošlo je dosta vremena, budući da se korak po korak predstavljala publici u kantautorskom svjetlu.

Tijekom snimanja singla 'Lighthouse' kojim je predstavljala Hrvatsku na Eurosongu, Nina je imala priliku upoznati austrijsku glazbenicu i autoricu Taniu Saedi, s kojom je pjesma 'Lay You Down' dobila svoj konačni oblik, dok se za produkciju pobrinuo Ivan Popeskić.

Koncept videospota započet je s idejom da se prvotno samo pjeva i svira klavir, s obzirom da je pjesma tako i nastala, no na kraju se priča razvila u mini-film, snimljen u jednom danu u Palači Dverce.

Zvonimir Murković i Dora Borovička preuzeli su redateljsku palicu i, kako Nina kaže, 'pretvorili moju ispričanu priču u stvarnost i konkretne ideje'.

Nina Kraljić - 'Lay You Down' Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

'Snimanje, iako hektično, jer smo morali u jednom danu snimiti cijeli mini film, je proteklo u izvrsnom raspoloženju. Isplatilo se presvlačiti u četiri haljine', dodala je pjevačica koja u spotu nosi bajkovite kreacije Ivice Skoke.

'Lay You Down' nasljeđuje singl 'Negdje', predstavljen krajem rujna prošle godine, a ujedno je i prvi Ninin singl na engleskom jeziku, nakon eurovizijskog 'Lighthouse'.

Albumski prvijenac 'Samo' donosi ukupno 12 pjesama, koje su kombinacija autorskog materijala na hrvatskom jeziku, Nininih interpretacija tradicionalnih pjesama, kao i autorskih pjesama na engleskom jeziku.

Nina Kraljić u spotu za pjesmu 'Lay You Down' Izvor: Promo fotografije / Autor: Hrvoje Golubic