PRINCEZA VICTORIA

Nije ih zaobišlo: I buduća kraljica pozitivna je na koronavirus

11.03.2021 u 22:37

Bionic
Reading

Švedska princeza Victoria, prijestolonasljednica i njezin suprug, princ Daniel, pozitivni su na koronavirus, objavili su to iz švedske kraljevske kuće

'Prijestolonasljednica i princ Daniel imaju blage simptome i osjećaju se dobro s obzirom na okolnosti', objavio je švedski dvor u priopćenju i dodao kako je prinčevski par u karanteni zajedno s njihovo dvoje djece, princezom Estelom i princom Oskarom.

43-godišnja princeza Victoria trebala bi naslijediti krunu od svoga oca, kralja Karla XVI. Gustafa. Kralj i kraljica Silvia oboje su cijepljeni.

Na švedsko prijestolje Karlo XVI. Gustaf stupio je 1973. i u travnju će napuniti 75 godina, a u više navrata pozvao je švedski narod na jedinstvo i poštivanje epidemioloških mjera koje su u toj zemlji prilično blage.

Princeza Victoria i princ Daniel Izvor: Profimedia / Autor: IBL / Shutterstock Editorial / Profimedia

Do sada je Švedska potvrdila više od 13.000 umrlih zaraženih covidom-19. Stopa smrtnosti po glavi stanovnika u Švedskoj je višestruko viša od susjednih nordijskih zemalja, no niža je od nekoliko europskih zemalja koje su za razliku od Švedske odabrale mjere strogog zatvaranja.