DOSJETLJIVA MAMA

Nevena Rendeli Vejzović u epizodi 'Male laži': Evo kako klince zainteresirati za kulturnu baštinu

05.03.2021 u 00:06

Bionic
Reading

Unatoč najavama da nakon 15-godišnjih priprema kreću radovi na izmuljavanju jezera u Trakošćanu, zbog čega će iz njega ispustiti svu vodu, Nevena Rendeli Vejzović se odlučila na obiteljski izlet, a smislila je i genijalan način da za obilazak dvorca zainteresira svoje tri curice

'Ako ste već u planovima za vikend evo moje skromne preporuke – dvorac Trakošćan', napisala je Nevena.

Nevena je objavila fotografije uz jezero, u kojem još uvijek ima vode, iako su fotografije svježe, a ne izvučene iz arhive.

  • +3
Nevena Rendeli Vejzović Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL

'Mi smo bili prošli vikend i nije prevelika gužva', nastavlja Nevena pa otkriva trik kako klince zainteresirati za kulturnu baštinu.

'Prodali smo curama priču da u dvorcu žive Elza i Ana pa je njihova zainteresiranost bila još veća', kaže Nevena pa pita roditelje lažu li i oni tako besramno svojoj djeci.

Ne samo da su u bezuspješnoj potrazi za Elzom u prije nekoliko tjedana u Trakošćanu bili i drugi roditelji, nego se za njima traga po dvorcima širom Zagorja.

'Mi tako svakih par mjeseci posjetimo dvorac Empirej jer posjećujemo Anu i Elzu, ali evo nikako da ih ulovimo. Uvijek pobjegnu na more prije nego ih ulovimo', otkrila je jedna mama.

Čini se da 'male laži' ne potiču klince samo na istraživanje kulturne baštine, već i na boravak i kretanje u prirodi.

'Naravno, pogotovo kad po šumi tražiš dinosaure i jaja dinosaura. Ni ne okreneš se, a troipolgodišnjak prehodao više nego ti, jer naravno da ne hoda normalno, nego trči amo-tamo pa bome i prehoda više nego mi. I eto, nikako da nađemo te dinosaure, kad odu duboko u šumu ili se zavuku negdje u jazbinu pa spavaju', umirila je Neveni savjest jedna druga mama.