PROMJENE NA VRHU

Netflix uskoro ostaje bez hit serija: Izgubit će brojne naslove, između ostalog i 'Prijatelje'

12.02.2019 u 13:41

Bionic
Reading

Uz Netflix, za sada vodeću medijsku platformu za praćenje serija i filmova, na tržištu će se uskoro pojaviti novi streaming div, koji je ujedno i vlasnik televizijskih prava za brojne poznate serije i filmove

Slavnu šestorku iz kultnog Central Perka uskoro više nećemo moći gledati na Netflixu, poručuju iz studija WarnerMedia, koji će na tržište izbaciti svoju novu streming platformu.

'Kod nas možete očekivati najveće Warnerove hitove', kazali su iz produkcijske kuće koja je zaslužna i za sitcom 'Prijatelji'. Kevin Reilly, glasnogovornik ovog medijskog diva natuknuo je da će se na njihovoj novoj platformi moći gledati i 'Teorija velikog praska', također vrlo popularna serija.

  • +17
Serija 'Prijatelji' Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Isti je naglasio i kako je uprava Warner Brosa donijela ovakvu odluku jer smatraju da imaju neke od najvećih filmskih i tv hitova te njihov profit ne žele dijeliti s konkurencijom.

'Dijeljenje sredstava nije dobar poslovni model. Vjerujemo da bi naši projekti trebali biti pod ekskluzivom', kazao je u nastavku Reilly. Iako Warner Bros još uvijek nema ni ime za novu platformu, najavljuju kako će do kraja godine sve biti spremno, a tada pod njihovo okrilje dolazi većina materijala zbog kojih je Netflix ovako popularan.

Hoće li to stvoriti nepovratnu štetu Netflixu, ostaje tek vidjeti.

Primjerice, 'Prijatelji' su na Netflixu dostupni od 2015. godine, a ovoga prosinca su izdvojili nevjerojatnih 100 milijuna dolara kako bi samo kroz 2019. zadržali ekskluzivna prava na prikazivanje serije.

No, nakon 31. prosinca sve se mijenja. Novi streaming servis počet će borbu za gledatelje, a konkurenti mu nisu samo, već etablirani, Netflix, Hulu i Amazon, već i novi igrači na tržištu. U prvom redu to je Comcast's NBC Universal, koji također planira izlazak u 2020, kao i Disney+, buduća nova destinacija namijenjena obiteljskim filmovima i serijama.