SIVI ČOVJEK

Netflix se isprsio s najvećim budžetom do sada: U špijunskom trileru, u rangu Jamesa Bonda, gledat ćemo Ryana Goslinga i Chrisa Evansa

20.07.2020 u 16:29

Bionic
Reading

Nošen na krilima uspjeha tijekom pandemije i povećanja broja pretplatnika za 10 milijuna, Netflix je u planove uvrstio financijski najambiciozniji film do sada. Glavne uloge u špijunskom trileru pripale su Ryanu Goslingu i Chrisu Evansu, a režirat će ga braća Joe i Anthony Russo, koji nemjeravaju stvoriti novu franšizu u rangu Jamesa Bonda i s proračunom od 200 milijuna dolara

Braći Russo je ovo prvi blockbuster otkako su prije dvije godine s filmom 'Osvetnici: Završnica' postavili globalni rekord na box officeu, a producirat će ih njihova producentska kuća AGBO.

Film se temelji na romanu Marka Greaneyja iz 2009. godine o Sivom čovjeku, plaćenom ubojici i bivšem CIA-inom operativcu kodnog imena Court Gentry. Scenarij je napisao Joe Russo, a dotjerali su ga Christopher Markus i Stephen McFeely, kreativni dvojac koji je scenarije polirao i za filmove 'Kapetan Amerika' i 'Osvetnici' koje su braća Russo režirala.

U akcijskom trileru Gentryja (Ryan Gosling) diljem svijeta lovi njegov bivši kolega iz CIA-ja Lloyd Hansen (Chris Evans). 'Sivi čovjek' Marka Greaneyja postao je bestseler serijal knjiga, a predviđa se da ćemo u ulozi Gentyja Goslinga gledati više puta.

Projekt je davno razvijala producentska kuća New Regency, s Bradom Pittom u jednoj od glavnih uloga i redateljem Jamesom Greyem, ali je došlo do zastoja. Braća Russo na projektu potiho rade već godinama.

'Film je stvarni obračun jedan na jedan dvojice sjajnih glumaca koji predstavljaju dvije različite verzije CIA-e, onoga što ova agencija može biti i onoga što može činiti', rekao je Anthony Russo za časopis Deadline i slikovito opisao film kao 'Kapetan Amerika: Ratnik zime' u stvarnom okruženju.

Joe Russo kaže kako namjeravaju stvoriti film s kojim mogu konkurirati bilo kojem filmu snimanom za velika platna, a mogućnost rada s Goslingom i Evansom, kaže, ostvarenje je njihovog sna.

'Ideja je stvoriti franšizu i izgraditi čitav svemir u čijem će središtu biti Ryan. Svi smo se predano posvetili prvom filmu kako bismo napravili sjajnu stvar i dobili i drugi film', kaže Joe Russo.

Prema sadašnjim planovima, film bi premijerno trebao biti prikazan u siječnju u Los Angelesu.