sjećate li je se?

Nekad je žarila i palila inozemnim top listama uz bok Rihanne i Lady Gage, a onda je napravila pauzu, doznajemo što danas radi domaća glazbenica

06.04.2021 u 17:03

Bionic
Reading

Anita Kolovrat, mnogima je poznata po umjetničkom imenu Narany. Zvijezda hrvatske elektronske scene slušala se diljem Europe i redovito nastupala po Italiji, Grčkoj, Španjolskoj, Turskoj. Imala je turneje po Meksiku, Maroku, Uzbekistanu, Rusiji, Moldaviji. Među ostalim ju je televizija Music Force Europa proglasila najboljim trance vokalom u 2009-oj godini. Napravila je stanku od 2016. do 2019. godine, a onda se ponovo vratila u velikom stilu s house hitom 'You'. Za tportal je ispričala kako danas izgleda njezin život, čime je okupirana

'Odlučila sam se odmoriti i razmisliti kako dalje. Došlo je do zasićenja i postajala sam dio mašinerije gdje se gledao samo profit. Nisam više ni pjevala što želim već ono što mi se nametnulo. Putovanja, jet lag su bili moja svakodnevica Jednostavno nisam više bila sretna i morala sam uzeti pauzu kako bih povratila energiju. Htjela sam živjeti mirniji život blizu mame. Ona mi je falila cijeli život dok sam živjela u Hrvatskoj. Tri godine sam se povukla zatim sam se vratila glazbi, ali ovaj put mojim tempom', ispričala nam je Anita Kolovrat Narany.

U međuvremenu je, otkriva, radila za neke poznatije tvrtke, od shop managera do stilista više manje pola radnog vremena odnosno part time. Već deset godina njezina životna oaza je u Njemačkoj.

'Prve tri godine živjela sam u Hamburgu, zatim ostatak u Düsseldorfu. Osim pjevanja, sviram kao DJ tako da sam kombinirala glazbu i sasvim normalan job i sve je bilo dobro dok nas nije zadesila pandemija. Kako bih pratila korak s vremenom koji nam je nametnut, odlučila sam ovo vrijeme 'online života' uložiti na usavršavanje tako da sam se opet vratila učenju, to jest studiranju online marketing managementa i prodaje. Život je ovdje puno strožiji nego u Hrvatskoj i ako već moram biti doma, želim kvalitetno utrošiti svoje vrijeme i imati neki novi cilj neku novu perspektivu na kraju krajeva. Samo sjedenje doma ne donosi dugoročno ništa lijepog. Volim rasti kao čovjek i smatram da ulagati u sebe može samo donijeti dobro. I vremena su se promijenila, moramo se svi prilagoditi ako želimo uspjeti', poručuje glazbenica.

Prati domaće prilike na sceni. 'Od novih izvođača jako mi se dopada pobjednica Dore Albina. Preslatka, pjesma catchy, zarazna je i ulazi u uho. Ona je kompletna u svakom pogledu i želim joj puno sreće na Eurosongu', ističe. I dalje, kaže, surađuje s poznatim imenima elektroničke scene.

'Nedavno sam objavila tri remixa pjesme 'Love in your eyes', a potpisuju ih Sakin Bozkurt, Jerry Ropero, Junk Project,a kao DJ objavljujem mixeve. Svi se nadamo nekim boljim vremenima. Uglavnom, od glazbe ne odustajem ali istodobno želim imati i plan B, odnosno imati posao na koji se mogu u budućnosti osloniti', rekla nam je Narany iza koje su dva braka s HRT-ovcem Ivicom Đuzelom i Jerryjem Roperom inače španjolskim producentom.

  • +6
Anita Kolovrat Narany Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Privatni album