UPS, ZABORAVILA JE!

Nećete vjerovati zbog čega je Sarah Jessica Parker završila na sudu

13.09.2018 u 09:47

Bionic
Reading

Zvijezda serije 'Seks i grad', glumica Sarah Jessica Parker na svom računu ima lijepe iznose, no to ne znači da će izdvajati novac za odjeću i nakit. Za sva važna pojavljivanja ona, baš kao i ostale holivudske glumice, sve posuđuje od slavnih dizajnera, a ako i zaboravi vratiti, nema veze, oprostit će joj... ili neće?

Poznato ime donosi poprilične honorare, ali i mnoštvo besplatnih poklona, odjeće i nakita - jer zašto bi netko tko ima milijune na računu plaćao skupocjene dizajnerske haljine kada ih može dobiti? I dok većina dizajnera svojim promotoricama odjeću i nakit ostavlja u trajno vlasništvo, ima i onih koji žele da im glumice vrate sve to nakon nošenja. No neke, čini se, zaborave na to.

Upravo to se dogodilo zvijezdi 'Seks i grada' Sarah Jessici Paker te je završila na sudu. Naime, dizajneri nakita Kat Florence Design tužili su glumicu i tvrde da su joj još 2016. godine posudili nakit vrijedan gotovo milijun kuna, koji ona nije vratila.

  • +25
Sarah Jessica Parker i Matthew Broderick Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Dizajneri, kako stoji u sudskim spisima, tvrde da je 53-godišnja Sarah Jessica Parker nosila nakit tijekom fotosessiona za taj brend, a nakon završetka snimanja upitala je smije li posuditi nekoliko komada nakita i nositi ih nekoliko mjeseci, pa će ih vratiti. Dogovor je bio da će ih vratiti za dva mjeseca, no to se još nije dogodilo, a glumica i dalje posjeduje, između ostalog, njihove naušnice vrijedne 255 tisuća kuna i prsten od 170 tisuća kuna.

Kat Florence Design od nje sada potražuje povrat milijun kuna zbog sudskih troškova. 'Riječ je o tužbi nastaloj na temelju snimanja za našu liniju nakita, nakon čega je gospođa Parker zatražila da nekoliko mjeseci u privatnom životu nosi naš nakit. Dopustili smo joj i dokumentirali sve što smo joj posudili. To se dogodilo u ožujku 2016. godine. Dvije godine kasnije nakit još nije vraćen, stoga mislimo da je pravedno da ga i plati', rekao je odvjetnik dizajnerske kuće, a ubrzo se oglasila i Ira Schreck, odvjetnica Sarah Jessice Parker:

'Ovo je čista navlakuša. Sarah Jessica Parker imala je ugovor s Kat Florenceom, a oni su je zamolili da zadrži nakit kako bi ga mogla nositi na crvenim tepisima i raznim događanjima te promovirati ga. Sarah Jessica Parker je najpoštenija i najodgovornija osoba koju je itko upoznao. Nikada nije apsolutno ništa zadržala, dapače kada je istekao njihov ugovor te su je iz Kat Florencea prestali plaćati, Sarah je htjela vratiti nakit, no oni nisu bili pretjerano zainteresirani za to.'

Tužba je podignuta još u travnju, a Sarah Jessica Parker je u srpnju odgovorila protutužbom, u kojoj tvrdi da kompanija nikada nije poštovala ugovor i platila joj usluge reklamiranja.