POSTAVLJA SE PITANJE

Neće ga biti na fotografijama, ali ni na balkonu; zašto je princ Harry uopće dolazio?

06.05.2023 u 10:42

Bionic
Reading

Prema svim najavama princ Harry neće imati baš nikakvu ulogu na današnjoj krunidbi svog oca, kralja Charlesa III, osim što će se na kratko pojaviti u Westminsterskoj opatiji na službenom dijelu ceremonije, gdje će sjediti u trećem redu pored svojih sestrični - princeza Eugenie i Beatrice

Kako su otkrili dobro upućeni izvori za britanski Daily Mail, a što bi se kroz koji sat trebalo vidjeti i na malim ekranima diljem svijeta, princ Harry neće biti uključen u baš ništa vezano uz očevu krunidbu.

Ne postoje nikakvi planovi da se on pojavi ostatku kraljevske obitelji na balkonu Buckinghamske palače niti se pojaviti na službenim fotografijama. Princ Harry neće čak sudjelovati ni u procesiji od Westminsterske opatije, ulicama Londona, do Buckinghamske palače, a koju će predvoditi kralj i kraljica u kraljevskoj kočiji.

Iako se isprva govorilo da neće prisustvovati obiteljskom ručku u Buckinghamskoj palači, naknadno je to demantirano. Harry je dobio poziv za ručak, no hoće li sudjelovati na istom, nije poznato jer je njegova namjera napustiti London čim prije kako bi se mogao vratiti u Los Angeles i proslaviti sa sinom Archijem rođendan.

  • +50
Uzvanici na krunidbi kralja Charlesa Izvor: Profimedia / Autor: Jacob King / PA Images / Profimedia

Umjesto toga kraljev sin, koji je peti u naslijeđu trona, biti će samo jedan od onih koji su prisustvovali službenom dijelu ceremonije u Westminsterskoj opatiji.

Iako se jučer nagađalo kako je princ Harry stigao u London privatnim avionom, to se pokazalo lažnim. Mlađi sin kralja Charlesa III stigao je komercijalnim letom American Airlinesa, koji je iz Los Angelesa sletio na londonski Heathrow nešto malo prije podneva, po britanskom vremenu.

kraljevska krema

Pogledajte tko je sve pozvan u Buckinghamsku palaču uoči krunidbe

Pogledaj galeriju

Zbog svega toga postavlja se pitanje koji se razlog krije u odluci princa Harryja da unatoč takvom 'tretmanu' ipak dođe u London na očevu krunidbu.