SUMNJA U PRISTRANOST

Ne nazire se kraj agoniji: Angelina Jolie novim je potezom razljutila Brada Pitta

  • Autor: V.I.
  • Zadnja izmjena 13.08.2020 12:08
  • Objavljeno 13.08.2020 u 12:08
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Cobra Team / Backgrid UK; Doreen Kennedy / Alamy (Profimedia)

Odvjetnica Samantha Bley DeJean, koja zastupa Angelinu Jolie u postupku razvoda od Brada Pitta, otkrila je da je privatni sudac John W. Ouderkirk u neprekinutom profesionalnom i financijskom odnosu s odvjetnicima Anne C. Kiley i Lanceom Spiegelom koji u slučaju zastupaju Brada Pitta. Zbog njihove 'male tajne' glumica je zatražila izuzeće suca Ouderkirka iz njihovog slučaja

Iako su Jolie i Pitt služben razvedeni od travnja 2019., njihov slučaj nije zaključen jer treba donijeti odluku o svim financijskim pitanjima, ali i o skrbništvu nad njihovo šestero djece, od kojih je samo najstariji Maddox (19) punoljetan. Ta su pitanja trebala biti riješena uz pomoć privatnog suca Ouderkirka.

Iako se u praksi često događa da se slučaj nastoji odgađati raznim pravnim manevrima, Angelina u svojoj žalbi navodi kako pitanje suca želi riješiti upravo kako ne bi bilo daljnjih odgađanja postupka. No mnogi su mišljenja da glumica radi kako bi napakostila bivšem suprugu, ali i da joj trenutni razvoj događaja na sudu ne ide u korist.

U papirima podnesenim Višem sudu u Los Angelesu navodi se kako 'postoje pitanja koje je sudac Ouderkirk zatajio, ali je ih odvjetnica Angeline Jolie otkrila vlastitom istragom, a tiču se boljeg razumijevanja profesionalnog odnosa suca i Pittovih odvjetnika'.

Odvjetnica Angeline Jolie, dodaje se u žalbi, na vlastitu je inicijativu otkrila istinu koja je trebala biti iznesena davno prije.

Sudac Ouderkik je prema saznanjima pravnog tima Angeline Jolie od 2012. do 2013. saslušao nekoliko slučajeva u koje su bili uključeni Pittovi odvjetnici, ali je posljednjih godina pokrenuo samo jedan ili dva slučaja koja su rješena bez njegovog posredovanja.

'Skrivena je činjenica da se odnos suca Ouderkirka i odvjetnika nastavio i proširio do 2020. godine', navodi se u papirima. Vjeruje se da je sudac radio na brojnim neotkrivenim slučajevima za Pittovog glavnog odvjetnika Spiegela i na jednom slučaju odvjetnice Kiley.

  • +3

Angelina Jolie

Izvor: Profimedia / Autor: SL, Terma / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Angelinina odvjetnica je otkrila i da jedan od tih slučajeva, žučni razvod koautora i izvršnog producenta 'Moderne obitelji' Stevea Levitana od supruge Kriste, nije riješen 2018. godine kako je to sudac predstavio, nego je njegovo imenovanje produljeno od 20. lipnja 2019. do 1. kolovoza 2020. godine.

Osim u slučaju Levitan, u još je jednom slučaju iz 2018. Oudrkirkov ured pogrešno naveo da je riješen. U podnesenim papirima se navodi i da je u još nekoliko slučajeva iz 2019. i 2020. godine sudac Ouderkirk predsjedavao slučajevima u kojima su bili uključeni Pittovi odvjetnici, ali da to uopće nije objavljeno.

'Upitan od Angelininog pravnog tima zašto nije prijavio te slučajeve, činilo se da sudac Ouderkirk priznaje da je to bio dužan učiniti, a taj propust okarakterizirao je pogreškom', navodi se u papirima.

'Obzirom na postojanje rastućeg poslovnog odnosa između suca Ouderkirka i Pittovih odvjetnika, odnosa koji sucu osigurava stalne prihode i potencijal za budući rad, opravdane su sumnje u nepristranost privatnog suca', navodi se dalje. Privatni suci zarađuju obično između 500 i 1000 dolara na sat.

  • +5
  • +2

Angelina Jolie s djecom

Izvor: Profimedia / Autor: 4CRNS, BRUCE / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Kako se nadalje navodi u žalbi, 'Nitko nije mislio da bi Jolie to trebala znati, pa je to bila mala tajna suca Ouderkirka i Pittovih odvjetnika. Kao što je često slučaj, zataškavanje ili percipirano prikrivanje budi sumnju da se nešto neprimjereno događa'.

'Diskvalifikacija je neophodan pravni lijek za propust privatnog suca u otkrivanju trenutnih financijskih i profesionalnih odnosa s odvjetnicima tuženoga, makar uzrokovao i samo sumnju u nepristranost', navode Angelinini odvjetnici.

Sudac Ouderkirk ima rok od 10 dana da odgovori na podnesak koji su Angelinini odvjetnici sudu predali 7. kolovoza.

'Bez obzira koliko nas puta zvali, nećemo komentirati', odgovor je službenika iz ureda suca Ouderkirka na upit za komentar časopisa Page Six. Odvjetnici Brada Pitta nisu odgovotili na poziv da komentiraju slučaj, a raspoložena za komentar nije bila ni predstavnica Angeline Jolie. No izjavu je dala njena odvjetnica Samantha Bley DeJean.

'Kao što je navedeno u podnesku, sve što moja klijentica traži je pošteno suđenje na temelju činjenica, bez favoriziranja bilo koje strane. Jedini način na koji svi uključeni u sudski spor mogu vjerovati tom procesu je osiguravanje transparentnosti i nepristranosti', rekla je Bley DeJean.

  • +3

Angelina Jolie

Izvor: Profimedia / Autor: Mr. E /P &P/ MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!