NJEZINO VRIJEME DOLAZI

Nazivaju je novom Sophijom Loren: Ana de Armas miljenica je Hollywooda čiji je uspon tek nakratko prekinula pandemija

05.05.2022 u 06:50

Bionic
Reading

Otkako je 2017. godine ‘ušetala’ u hologram Ryana Goslinga u ‘Blade Runneru 2049’, Ana de Armas ime je o kojem želimo sve znati. Da dođe do toga, atraktivna Kubanka prešla je dug put i danas je jedna od najprofitabilnijih holivudskih glumica, kojoj ni veza s Benom Affleckom nije naštetila karijeri

Velik uspjeh novog nastavka filmskog hita o najpoznatijem tajnom agentu na svijetu, Jamesu Bondu, zapravo je pokazao da se stvari vraćaju na staro normalno i kako je filmska industrija, nakon poduže stanke zbog pandemije koronavirusa, napokon krenula dobro utabanim stazama. Tim putem dalje je krenula i karijera prelijepe Kubanke Ane de Armas.

Pandemija je i u njezinom slučaju odradila svoje i to u trenucima u kojima joj je samo nebo bilo granica, no sudeći po svemu, neće se morati puno mučiti da nastavi tamo gdje je stala.

Njezin uspon počeo je 2019. godine, kada je nominirana za Zlatni globus za ulogu u komedijiNož u leđa’ i to kao jedina iz zvjezdane postave koju su sačinjavali Daniel Craig, Jaime Lee Curtis, Christopher Plummer i Toni Collette. Ono što je najbolje od svega to je da je lijepa Ana umalo odbila ulogu koja joj je donijela prestižnu nagradu zato što je njezin lik u scenariju opisan kao ‘ljepotica, latino djevojka’.

Reagirala je legendarna Jaime Lee Curtis te je, nakon što ju je upoznala, poslala mail Stevenu Spielbergu i založila se za nju riječima: ‘Ona će uskoro postati nova Sophia Loren. Jedna od onih rijetkih svjetskih senzacija.’

  • +6
Ana de Armas Izvor: EPA / Autor: NINA PROMMER

A koliko je Hollywood oduševljen njome, govori i to da je Cary Fukunaga, redatelj najnovijeg filma o Jamesu Bondu, zatražio da se stvori lik samo za Anu de Armas te je tek naknadno saznala da je njezinu ulogu napisala kreatorica serija ‘Fleabag’ i ‘Ubijanje Eve’ Phoebe Waller-Bridge. Upravo je ona napravila sve kako bi u centar stavila Anu de Armas, no onda je sve stalo. Film No Time to Die’ postao je prvi od najvećih filmova koji je morao odgoditi datum premijere i to je zapravo bio prvi znak da koronavirus neće biti tek ‘obična gripa’.

Važno je napomenuti da Anina karijera nije patila u smislu toga da je zbog krize ostala bez uloga i da je preko noći zaboravljena. Naprotiv, svi su se i dalje trgali na sve strane da je pridobiju za svoj projekt, no sve je, pa tako i njezina karijera, zapalo u stanje hibernacije.

Njezina verzija Marilyn Monroe još uvijek čeka službeni datum premijere u 2022. godini, a tek u siječnju ove godine, iako je trebala biti premijerno prikazana još u studenom 2020., svjetlo dana ugledala je ‘Duboka voda’, film u kojem je glumila s bivšim dečkom Benom Affleckom.

A tijekom zatišja u glumačkom poslu, i privatni život Ane de Armas krenuo je u sasvim drugom smjeru. Tijekom prvih mjeseci pandemije javnost su zabavljale njezine fotografije na kojima šeće psa s Benom Affleckom, ljubav se s vremenom zahuktala i par je uživao ne krijući se od znatiželjnih pogleda. Samo godinu kasnije svemu je došao kraj.

Anu de Armas, barem u javnim istupima, ništa od toga nije pretjerano zabrinulo pa se fokusirala na posao i nove projekte. Vraćanje na staro normalno vratilo je i nju na dobro utabanu stazu, a nove ponude ne prestaju stizati. Tijekom lockdowna imenovana je i globalnom ambasadoricom Estee Laudera, glasnogovornicom Natural Diamond Councila, koje pokušava zaštititi integritet industrije dijamanata, a uz to snima film The Gray Man’.

Riječ je o, prema najavama, najskupljem Netflixovom filmu u povijesti koji režiraju braća Russo, a uz Anu ponovno glumi Ryan Gosling, s kojim je radila na ‘Blade Runneru 2049’, te Chris Evans iz filma ‘Nož u leđa’. A što dalje? Pokazat će vrijeme.