karizmatična glazbenica

Natali Dizdar: 'Ne znam što je to samački život, nikad nisam sama'

30.11.2017 u 06:40

Bionic
Reading

U pratnji iskusnih glazbenika i dugogodišnjih suradnika 2. prosinca zadarska pjevačica prvi put gostuje u zagrebačkom klubu Boogaloo. Uoči nastupa Natali Dizdar je za tportal podijelila svoje rituale prije i poslije koncerta te koliko često je na jedrilici jer posjeduje dozvolu za skipere, a otkrila je i svoju sljedeću destinaciju koju namjerava posjetiti

Uz svoj standardni program i hitove koje je otpjevala tijekom dosadašnje uspješne karijere, Natali će premijerno izvesti svoja dva singla 'Nećeš me, zar ne' i 'Pills', a iste večeri publika će imati priliku uživati u glazbi i spotovima.

Pjesme su autorski radovi Natali Dizdar, nastali u suradnji s timom koji je radio na albumu 'Iluzije' objavljenim u izdanju matične kuće Agapa krajem lipnja te proglašenim pop albumom ljeta 2017. Album je dobio odlične kritike eminentnih glazbenih kritičara i time potvrdio da se radi o sjajnoj glazbenici koja pliva u svim glazbenim stilovima i lakoćom osvaja radijski eter i top ljestvice.

Natali Dizdar Izvor: Promo fotografije / Autor: Vjekoslav Palinić

U kakvim prostorima najviše volite nastupati?

Najbolji koncerti su mi oni u uigranim prostorima i s provjerenom ekipom. Volim opuštene varijante malih klubova, ali su mi trenutno možda draži prostori poput Boogalooa ili Tvornice. Sve ovisi o priči koju radimo, odnosno ako sam sa svojim matičnim bendom, onda definitivno biram klupsku priču, a ako je u pitanju jazz trio, više volim kazališta ili ambijentalne pozornice s dobrom akustikom, kao što je ona u dvorcu u Kastvu ovo ljeto.

Koliko se vaš repertoar mijenja iz koncerta u koncert?

Opet to ovisi. Dosta smo događanja odradili i u pitanju je uvijek neki opušteniji repertoar, s coverima, plesnim stvarima. Na koncertima sviramo isključivo moje pjesme, a kad sam s jazz triom, onda su to presjeci svega i svačega u aranžmanima koje napravimo posebno za tu priliku.

  • +7
Natali Dizdar Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Imate li neke posebne rituale prije izlaska na scenu i što prvo napravite nakon što siđete s nje?

Nemam neki posebni ritual, volim biti spremna na vrijeme tako da je manje stresa, možda popiti čašu nekog finog vina. Kad siđem, volim sjesti s bendom i prokomentirati sve što se događalo dok smo bili na pozornici.

Osim diplome na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu te postdiplomskom na studiju geštalt psihologije, odnedavno se možete pohvaliti dozvolom za skipere. Koliko često ste na jedrilici?

Mogu samo reći da sam ovo ljeto većinu vremena provela na jedrilici i nadam se da će tako biti i sljedeće ljeto. Čak i ranije!

Natali je nedavno snimila spotove za pjesme 'Nećeš me, zar ne' i 'Pills' Izvor: Screenshot / Autor: Screenshot

Nedavno ste progovorili na temu samačkog života. Kako trenutno živite, u čemu sve, osim u putovanjima, uživate?

Hm... Ne znam na što točno mislite, ne znam što je to samački život, ja nikad nisam sama. Uživam u svemu što jest i što dolazi. Trenutno sam presretna zato što mi je najbolja prijateljica dobila bebu, tako da će mi sljedećih nekoliko mjeseci sigurno proteći u obiteljskom ugođaju.

Koje su vaše sljedeće destinacije što ih namjeravate obići?

Nadam se Island.

Nedavno ste kupili stan u Zagrebu. Kakvi su vam još privatni i poslovni planovi?

Nemam planova, to je to zasad, mislim da sam i previše toga odradila ovu godinu. Treba sada malo mirovati neko vrijeme i uživati u plodovima.