FATALAN SUSRET

Nakon dva propala braka Milena Dravić sreću je pronašla s kolegom, a ljubav kakva se rijetko viđa potrajala je 47 godina

14.10.2018 u 14:37

Bionic
Reading

Dragan Nikolić i Milena Dravić bili su jedan od najljepših parova na glumačkoj sceni. Njihova ljubav počela je sasvim jednostavno, mnogi bi rekli sudbinski

Upoznali su se na snimanju filma 'Horoskop' 1969. godine, Milena je već tada uživala veliku popularnost diljem Jugoslavije, dok se Dragan još uvijek borio za svoje mjesto sa snimljena četiri filma.

Već od prvog susreta su imali utisak kako se poznaju cijeli život.

'Kad sam joj prišao, imao sam utisak da je djevojka iz kraja koju poznajem cijeli život. Upravo u tome je njena prava veličina. Osvojila me je svojom neposrednošću i normalnošću', svojedobno je izjavio Nikolić.

Izvor: Društvene mreže / Autor: KlasikTV

U bračnu luku, Dragan i Milena uplovili su 1970. godine i to u pauzi snimanja.

'Snimali smo u Zvezdarskoj šumi novogodišnji TV film 'Kako su se volele dve budale'. Kad nam je redatelj Aca Đorđević dao slobodno vrijeme za ručak, Dragan i ja smo skoknuli do općine Vračar da se vjenčamo. Tako je bilo, vjenčali smo se u pauzi za ručak', ispričala je Milena Dravić, a dok su stigli do mjesta vjenčanja, njihovo društvo postalo je brojnije.

'Na putu do općine pridružila nam se Seka Sablić, koja nam je bila kuma. Ona i Dragan su bili dobri prijatelji, družili su se još na Fakultetu dramskih umjetnosti. Kad smo završili kod matičara i službeno postali bračni par, otišli smo na ručak. Poslije smo se vratili u Opservatorij na Zvezdari i nastavili snimanje kao da se ništa nije dogodilo', opisala je Milena Dravić svoj dan vjenčanja kojeg se nedavno prisjetila i glumica Seka Sablić.

'Dragan i ja smo bili kao brat i sestra. Kad mi je rekao da se 'smuvao' s Milenom, ja sam mu samo rekla: 'Nemoj da me lažeš'. Milena je bila zvezda, mada je za njega ubrzo postala njegova Milena ', izjavila je Seka na promociji monografije Milene Dravić.

Milena Dravić i Dragan Nikolić Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube

Da su stvoreni jedno za drugo mnogima je bilo vidljivo u show programu 'Obraz uz obraz' kojim su sedamdesetih osvojili srca gledatelja.

Sljedeći zajednički projekt bila im je jugoslevenska hit serija 'Povratak otpisanih' koja je snimljena 1977 godine. Uloga Prleta donela mu je neopisivu slavu stare Juge, i postao je miljenik bivše države, a Milena Dravić bila je u ulozi Julijane Lule Mitričević.

Povratak otpisanih Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube

Dragan Gaga Nikolić preminuo je 11. ožujka 2016. godine, ostavivši prazninu u umjetničkom i glumačkom svijetu koju nitko neće popuniti. U jednom od poslednjih intervjua Gaga je ogoljeno govorio i o svom životu sa Milenom Dravić. Dragan i Milena su desetljećima ustrajali u svojoj ljubavi, a Gaga je otkrio i tajnu.

  • +9
Milena Dravić Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

'Uvijek moraju postojati tolerancija i razumijevanje, pa onda sve ostalo. Za brak koji traje duže od 30 godina, može se naći više razloga za njegov prekid, nego opstanak. Smatram da je najlakše nešto presijeći i završiti, mnogo je teže boriti se. Ponekad i mala svađa može osvježiti dan. Ponekad je potrebno biti i ljubomoran jer je i to jedan od pokazatelja ljubavi, samo što ja to nisam pokazivao. Što se nekih svađa tiče, Milena je uvek bila glasnija, ali je i brže praštala'.

Nedugo prije oproštaja sa svojom najvećom ljubavi, Milena Dravić u tajnosti je počela voditi bitku s karcinomom koju je ove subote u beogradskoj bolnici izgubila u 79. godini života.