NEŠTO POSEBNO

Najljepši poklon za godišnjicu braka: Evo što je Kate Middleton dobila od kraljice Elizabete II

30.04.2019 u 12:55

Bionic
Reading

Povodom osme godišnjice braka, koju su jučer proslavili princ William i Kate Middleton, sama kraljica Elizabeta II odlučila je vojvotkinji od Cambridgea darovati nešto posebno i u tome je i uspjela

Kako bi joj ipak dala do znanja da joj je draga, unatoč drugačijem mišljenju javnosti, kraljica Elizabeta II odlučila se darovati Kate Middleton povodom njezine osme godišnjice braka s princom Williamom. Upravo je njoj odlučila predati jedan od najznačajnijih ordena koji jedna kraljica može dati - orden Dame Grand Cross of the Royal Victorian Order.

Ta vijest objavljena je u ponedjeljak, točno na osmu godišnjicu vjenčanja, a svaki od ordena koji je ikada kraljica dodijelila, ujedno je i znak poretka u samoj kraljevskoj obitelji.

Isti taj orden već odavno imaju kraljičini sinovi, prinčevi Andrew i Edward, ali i Camilla, vojvotkinja od Cornwalla, dok je princ Harry još 2015. imenovan Knight Commanderom of the Royal Victorian Order. Dvije godine nakon Harryja, titulu Knight Grand Cross of the Royal Victorian Order, dobio je i kraljičin suprug, princ Philip, i to na 70. godišnjicu njihovog vjenčanja.

  • +5
Kate Middleton i kraljica Elizabeta II Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Kako bi se točno znalo tko posjeduje orden Royal Victorian Ordera, dovoljno je na odjeći potražiti onaj s malteškim križem, ujedno simbolom tog reda, a koji je, primjerice, princ Harry nosio pokraj vrata tijekom Anzac dana prošlog tjedna.

S dobivenim ordenom, među pripadnicama nježnijeg spola u kraljevskoj obitelji, Kate Middleton je na trećem mjestu, odmah iza princeze Anne, ali i, naravno, same kraljice Elizabete II, koja ima titulu Grand Master of the Order.