DAMIR KEDŽO

'Najčešći kritčari Valentinova ni ostale dane voljenima ne pružaju pažnju'

21.02.2017 u 14:31

Bionic
Reading

Damir Kedžo, kojeg osim iznimnog vokala krase brojni talenti, prije svega gluma i ples, će na najljepši mogući način obilježiti Dan zaljubljenih. Za svoju publiku će, kaže, zagrebačku Tvornicu pretvoriti u prostor prepun romantike i odlične atmosfere. Za taj svoj, inače prvi solistički koncert u Zagrebu pripremao se deset godina

Prošla godina za mladog pjevača bila je u znaku uspjeha. Kedžo je 2016.-u obilježio i pobjedom u Showu Nove TV 'Tvoje lice zvuči poznato' gdje je simpatije gledatelja osvojio svojim transformacijama, kao i nastupima u mjuziklima 'Sušak, Sušak' i 'Pacijenti', a i ova godina počela je za njega uspješno. Nedavno je na Zagrebačkom festivalu odnio pobjedu u duetu s pjevaćicom Zsa Zsaom.

Koliko vam kao afirmiranom, publici poznatom ipak znači ta pobjeda?

Već imate više festivalskih nagrada. Pobjeda na festivalu je znak da je tim profesionalaca prepoznao pjesmu kao vrijednu i da u njoj vidi potencijal, ali pjesma bez publike je ništa. Drago mi je da nije tako sa 'Sve u meni se budi', jer je jako slušana i publika ju je u kratkom roku zavoljela. Nisam se uopće opterećivao pobjedom, samo sam razmišljao o tome da donesem pjesmu kako treba.

Tko je Zsa Zsa, kako je došlo do suradnje s njom?

Zsa Zsa i ja se znamo već dosta dugo. Slušao sam njezine covere na YouTubeu još 2013. Ona se meni javila u ljeto 2014. godine da snimimo cover. Budući da smo i ona i ja bili dosta zauzeti nikako se godinama nismo mogli uloviti. U rujnu prošle godine nazvala me i rekla da je vrijeme da snimimo nešto skupa. Došao sam kod nje doma počeli smo snimati cover i kad sam čuo njen glas odmah sam se sjetio pjesme koja već neko vrijeme čeka pravu pjevačicu. Rekao sam joj da ništa od covera, jer imam pjesmu koju želim da čuje. Ušli smo u studio, svidjela joj se na prvu. Već drugi dan smo počeli sa snimanjem i mjesec dana kasnije bila je potpuno spremna.

Kad biste imali priliku snimiti neki inozemni duet s kim ti bi to bilo?

Na nesreću dosta ih je preminulo, ali iz respekta prema njenom radu, definitivno Mariah Carey. Ali tu je još čitav niz ljudi: Jessie J, John Legend, Jamie Woon, Ariana Grande, James Arthur, Ed Sheeran, Tori Kelly, Giorgia, Elisa…

Što publiku očekuje u Tvornici?

Budući da dugo priželjkujem i pripremam koncert u Zagrebu, energija oko pripreme je posebna. Naći će se tu pjesama, koje su mi jako drage, a nisu moje, pjesama s TLZP-a i naravno moj glazbeni put od početaka do danas. Pripremam koncert koji će od druženja u dnevnom boravku prerasti u kućni tulum i jako me to veseli.

Selfie za trenutak krize u kojem necu znati tko sam. Idemooooo! #tlzphr

A photo posted by KEDZO (@damirkedzo) on

Koncert je valentinovski. Koliko sami vjerujete u taj 'praznik' koji mnogi nazivaju 'marketinškim blagdanom'? Slavite li ti taj datum inače?

U današnje vrijeme jako smo navikli biti mrgudi i hejterski nastrojeni prema svemu, a najčešći krtitčari Valentinova su ljudi koji ni ostale dane voljenima ne pružaju pažnju. Vjerujem u sve. Sve što nosi veselje i u ovom ludilu nas podsjeća, da ne zaboravimo na ljude oko sebe, meni je drago i slavim. Valentinovo mi je dan kada dodatnu pažnju pružam svima oko sebe. Meni to nije dan zaljubljenih, već ljubavi. A to uvijek imamo u sebi.

Što nakon Tvornice, kakvi su vam planovi?

Ima ih jako puno. Od engleskog singla koji će premijeru doživjeti polovicom ožujka, do dva nova mjuzikla. Tri nove pjesme na hrvatskom, uz tri mjuzikla koja već radim, mislim da će raspored biti veseli.