DELIKATNA TEMA

'Nadam se da si sretno stigla kući' – nova potresna teen serija

16.12.2022 u 11:29

Bionic
Reading

Pogledajte dansku krimi seriju koja na jedinstven način progovara o seksualnom zlostavljanju među tinejdžerskom populacijom

Serija Nadam se da si sretno stigla kući (Where Were You?) progovara o delikatnoj temi u tinejdžerskoj populaciji - obrađuje pitanje seksualnog zlostavljanja i uznemiravanja na način svojstven skandinavskoj kinematografiji.

U svijetu koji pop kultura svakodnevno pokreće, serije su važan kanal komunikacije, posebice u mlađoj generaciji, koji može na pitak način približiti jezivo bolnu temu i stvarnost mnogih.

Danska krimi serija prikazuje stanje žrtve nakon silovanja, ali i sve što prolaze oni oko nje.Serija je stigla na streaming servis Pickbox NOW u sklopu Viaplay Select ponude koja inače uključuje originalne filmove i serije skandinavskog streaming servisa Viaplay.

Tmurna paleta boja uspostavlja atmosferu za nadolazeće prizore. Lousie (Filippa Navarana) osjeća grižnju savjest što je otišla sa zabave i ostavila svoju najbolju prijateljicu Monicu (Maja Ida Thiele) samu. Ne nalazi je u školi idući dan pa dolazi k njoj doma. Monica joj odmah priznaje da se ne sjeća točno što se događalo na tulumu, ali zna da se kasnije misteriozno probudila nasred nogometnog igrališta. Zna da ju je netko silovao, ali ne zna tko je krivac, a Lousie odluči učiniti sve kako bi silovatelja pronašla i prijavila policiji.

Nikad nije očekivala da će dokazi ukazati na mladića koji joj se sviđa. Jezivo klupko mračnih tajni prožima ovu seriju o, uistinu, tragičnom događaju.

Od hvalevrijednih glumačkih izvedbi preko izvrsnih režiserskih postupaka i besprijekorne produkcije - brojni su razlozi zašto bise ovoj teen drami, koja zapravo nadilazi ovaj žanr, trebali pružiti šansu.

Pogledajte Nadam se da si sretno stigla kući već danas na Pickbox NOW streaming servisu!