TVRDE POZNANICI

Monegaški princ Albert je topao i gostoljubiv, usredotočen je na dobrotvorni rad i djecu, a ne na naklapanja tabloida

20.12.2021 u 13:16

Bionic
Reading

Višemjesečno izbivanje princeze Charlene iz Monaka potaknulo je nagađanja o problemima u braku monegaškog vladara princa Alberta, no američka spisateljica, producentica i glazbenica Zarah misli kako su te priče potaknute idejom o 'prokletstvu Grimaldijevih', a za princa Alberta ima samo lijepe riječi

Zarah se s princem Albertom prvi put susrela 2014. godine na svečanosti u Monte Carlu, na kojoj je bila s Rogerom Mooreom i njegovom obitelji, a o vladaru kneževine Monako ima samo riječi hvale.

'Bio je vrlo topao i gostoljubiv. A ima i odličan smisao za humor. Uživala sam od početka u njegovom društvu. Vrlo je prizeman i odmah je progovorio o svojoj ljubavi prema umjetnosti, filmu i kazalištu. To se provlači i kroz njegovu obitelj i kroz njegovu ljubav prema Monaku', rekla je za Fox News Zarah.

No, ta večer u Monte Carlu bila je nešto više od bajkovito glamuroznog druženja, jer Zarahin suprug, Eugene Maillard, bio je izvršni direktor tvrtke Very Special Arts (VSA), kojoj je cilj bio umjetnost učiniti dostupnom svima. Zarah i Eugene bili su u procesu potencijalne suradnje s princem Albertom na projektu podizanja svijesti među mladima o globalnom plesu, no Maillard je preminuo 2020. godine prije nego što je došlo do realizacije suradnje.

'Albert je aktivno uključen u partnerstva vezana za umjetnost, a ljubav pokazuje i prema okolišu te želi zaštiti i sačuvati naš planet. U to je uključeno spašavanje divljih morskih životinja. Donirao je milijune dolara za istraživanja i studije o okolišu, a preuzeo je također aktivnu ulogu u Zakladi princeze Grace. Želi napraviti razliku i nikad nije zaboravio glumačku ostavštinu svoje majke i što je njoj to značilo', kaže Zarah.

  • +10
Princ Albert s djecom Izvor: Profimedia / Autor: Olivier Huitel / Crystal Pictures / Crystal pictures / Profimedia

Kako sugeriraju izvještaji, 63-godišnji princ Albert je jedan od najistaknutijih svjetskih filantropa posvećenih očuvanju i održivosti oceana. Od rujna 2021. godine otkriveno je da je Zaklada princa Alberta II od Monaka uložila gotovo 99 milijuna dolara za financiranje gotovo 700 projekata povezanih s okolišem.

No, u fokusu medija već je dugo priča o bračnim problemima princa Alberta, potaknuta višemjesečnim izbivanjem princeze Charlene iz Monaka. Zarah kaže kako su europski mediji već dugo fascinirani takozvanim 'prokletstvom Grimaldijevih', o kojem su priče počele kružiti nakon smrti Alberotve majke, princeze Grace, 1982. godine u automobilskoj nesreći.

Prema legendi, niti jedan Grimaldi neće pronaći sreću u braku, no Zarah kaže kako članovi monegaške kneževske obitelji nisu uznemireni ovom bajkom jer im je oduvijek prioritet bila dobrobit obitelji.

Glasine o sve izglednijem raspadu braka pojačale su se kad se princ Albert pojavio sam na Olimpijskim igrama u Tokiju, no malo se spominjalo da je on dugogodišnji član Međunarodnog olimpijskog odbora.

Zarah kaže kako nije neobično da Albert i Charlene samostalno obavljaju razne angažmane, čemu je i sama svjedočila iz prve ruke, ali da mediji jednostavno svašta insinuiraju.

  • +9
Princ Jacques i princeza Gabriella Izvor: Profimedia / Autor: CRY-BEBERT / The Photo One / Profimedia

I sam princ Albert više je puta odbacivao glasine, a spremnost da javno progovori o zdravstvenim tegobama i borbama svoje supruge Zarah pripisuje Albertovom djelomično američkom porijeklu. Iako preferira privatnost, kaže Zarah, važno mu je da postavi sve na svoje mjesto što se tiče njegove obitelji.

Zarah bi više voljela da se mediji usredotoče na djelovanje Alberta kao člana kraljevske obitelji i njegovu odlučnost da održi naslijeđe svojih roditelja na životu.

'Sjećam se da smo bili u ljetnikovcu njegove majke. Tamo smo imali sastanak zbog jednog filmskog projekta. Bio je vrlo ležeran i opet vrlo srdačan i gostoljubiv. Osobno nas je poveo u razgledavanje kuće. Vrlo je prizeman i ponaša se kao prijatelj. Mislim da je to ono što ga čini posebnim', kaže Zarah i dodaje kako nije osjećala svu težinu kraljevskih pomoćnika i protokola.

'Čak i kad ode u lokalni bar ili restoran, vrlo je jednostavan. On je poput bilo kojeg drugog pokrovitelja koji vas pozdravi i s vama ćaska. Mislim da to dovoljno pokazuje kakav je kao osoba. Uvijek sam to smatrala pravim osvježenjem, jer učinio je da se suprug i ja osjećamo potpuno ugodno i opušteno', rekla je Zarah i dodala kako princ Albert voli umjetnost, okoliš i djecu te otkrila i da je dosta dobar bubnjar.