NIJE SVE onako KAKO SE ČINI

Bolest princeze Charlene produbila je priče o monegaškom prokletstvu, u koje su, ni krivi ni dužni, uvučeni i šestogodišnji blizanci

28.11.2021 u 08:00

Bionic
Reading

Nakon višemjesečnih zdravstvenih problema, tog 3. rujna 2021. godine princeza Charlene kolabirala je, potom se i onesvijestila, nakon čega je hitno prevezena u bolnicu u južnoafričkom Durbanu. Iako je brzo nakon zaprimanja otpuštena iz bolnice, pokazalo se da je njezino zdravstveno stanje puno ozbiljnije od onoga što se do tada prikazivalo u javnosti

Princeza Charlene vratila se nakon desetomjesečnog izbivanja iz Južne Afrike u Monako te su je s nestrpljenjem dočekali njezini šestogodišnji blizanci, princ Jacques i princeza Gabriella, no radost zbog ponovnog okupljanja bila je kratkog vijeka. Kako je bilo vidljivo i na fotografijama koje su obišle svijet, a na kojima se iscrpljena i vidno mršava princeza Charlene trudila nasmijati, sve je to od nje iziskivalo snagu koju nije imala.

Samo nekoliko dana kasnije princ Albert potvrdio je ono o čemu se krenulo nagađati - princeza Charlene je loše. Dapače, toliko je loše da je navodno bez puno nagovaranja pristala otići na liječenje. Hospitalizirana je i smještena na tajnoj lokaciji izvan Monaka, a pretpostavlja se da je riječ o nekoj od uglednih i skupih švicarskih klinika.

Nije trebalo dugo da novi detalji krenu izbijati na površinu, pa je tako neimenovani izvor dao iscrpan insajderski izvještaj o svemu za Page Six, otkrivši kakvo je zapravo princezino stanje.

‘Više od šest mjeseci nije mogla jesti krutu hranu zbog svih operacija i zahvata kojima je bila podvrgnuta. Tekućinu je mogla unositi samo kroz slamčicu, pa je izgubila gotovo polovicu svoje tjelesne težine’, rekao je izvor i dodao:

‘Ona je iscrpljena od svih zahvata kojima je bila podvrgnuta posljednjih šest mjeseci, a nemogućnost da normalno jede jedna je od njihovih posljedica. Uz sve to, bila je očajna jer su njezina djeca i suprug toliko daleko od nje dok je ona ‘zaglavila’ u Južnoj Africi i nije mogla otputovati kući.’

  • +8
Princ Jacques i princeza Gabriella Izvor: Profimedia / Autor: Olivier Huitel / Crystal Pictures / Crystal pictures / Profimedia

S druge strane priča koju je princ Albert ispričao za Monaco-Matin, o odlasku njegove supruge na rehabilitaciju ranije ovog mjeseca, ostavilo je popriličan broj nejasnoća, posebice onih vezanih uz njezinu bolest. Jedino što je zapravo rekao to je da su ‘umor’ i ‘potreba za odmorom, ali i liječenjem pod nadzorom’ bili itekako presudni za tu odluku. Potvrdio je 19. studenog za magazin People da je njegova supruga bila iscrpljena, i to i fizički i emocionalno, kao i da njezina bolest nema nikakve veze s covidom ili karcinomom.

No izvor koji je sve ispričao za Page Six rekao je da je monegaška palača jako loše odradila sve to. ‘Nije pošteno to što ju se ovime obilježilo kao osobu s psihičkim ili emocionalnim problemima i ne znamo zašto je palača prešutjela to da je Charlene gotovo umrla u Južnoj Africi.’

  • +7
Princeza Charlene Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

A unatoč svim tim medijskim napisima i pričama, pravi tijek bolesti princeze Charlene nije baš lako pratiti. Zadnji put snimljena je u Monaku 27. siječnja, da bi tek 18. ožujka bila viđena na pogrebu kralja naroda Zulu, svog dragog prijatelja Goodwilla Zwelithinija, u Južnoj Africi.

Iako je nastavila s objavljivanjem fotografija svoje obitelji na Instagramu, ni u jednom trenutku nije otkrila je li ostala u Južnoj Africi ili se vratila kući u Monako. Tek 18. svibnja objavila je fotografiju događaja kojem je prisustvovala, a riječ je bila o projektu zaštite nosoroga kojima prijeti izumiranje, na kojem radi već duže vrijeme.

  • +10
Princeza Charlene Izvor: Profimedia / Autor: Olivier Huitel / Crystal Pictures / Crystal pictures / Profimedia

Tada palača nije željela komentirati njezino zdravstveno stanje, ali ni činjenicu da se njezin boravak u Južnoj Africi protegnuo sve do svibnja, a javnost je to primijetila jer se nije pojavila na tradicionalnom Grand Prixu u Monaku. Palača se oglasila kratkim priopćenjem, otkrivši tek da je ‘princeza Charlene tijekom boravka na afričkom kontinentu, a zbog svoje misije, ‘pokupila’ infekciju dišnog sustava, zbog čega joj nije dopušteno putovati'.

Ako pitate francuske medije, njezina odsutnost odlično se uklopila u mnogobrojne napise o problemima u njezinom braku, ali i poklopila sa zadnjom navodnom izvanbračnom aferom njezina supruga. Naime 2020. Brazilka s talijanskom adresom tužila je Alberta tvrdeći da je otac njezine 16-godišnje kćeri. Ta priča možda bi bila i odbačena da monegaški vladar već nema dvoje izvanbračne djece - 29-godišnju Jazmin Grace Grimaldi i 18-godišnjeg Alexandrea Grimaldija Costea.

Iz svega toga, u velikoj reportaži za Paris Match, koju je u srpnju napisao novinar Stephane Bern, sugeriralo se da su Charlene dojadile prinčeve navodne nevjere, a budući da se iz palače princezin izostanak stalno opravdavao njezinim misterioznim bolestima, stanovnici Monaka jednostavno su prestali vjerovati u te priče.

Princ Albert Izvor: EPA / Autor: SEBASTIEN NOGIER

Inače, dobro je poznato, čak i iz starih intervjua princeze Charlene, da se ona na život u Monaku jako teško prilagodila, kao i da se nikada nije osjećala prihvaćenom u svom novom domu. ‘Ljudi s kojima sam se družila u Monaku nisu shvaćali moj južnoafrički mentalitet, kao ni humor. Iako sam upoznala divne ljude otkako živim u Monaku, sve ih smatram samo poznanicima. Ovdje postoje tek dvije osobe koje smatram prijateljima’, izjavila je još 2010. za Tatler.

Samo godinu kasnije New York Times raspisao se o fotografijama koje kruže internetom, a po kojima se da zaključiti da je estetskim zahvatima Charlene izmijenila izgled te da je operirala grudi, oči, nos i napravila zubne proteze. Godine 2014. krenule su glasine o njezinom pokušaju bijega uoči vjenčanja, što su ona i Albert demantirali putem odvjetnika, a onda su krenula i naklapanja da se princeza podvrgnula medicinski potpomognutoj oplodnji, nakon čega su neki stanovnici Monaka rekli kako se nadaju da će sada, kada je ‘konačno trudna’, prestati s estetskim zahvatima.

  • +6
Princeza Gabriella Izvor: Profimedia / Autor: CRY-Huitel / The Photo One / Profimedia

Iako su neke pojedinosti o njezinoj današnjoj bolesti još uvijek velika nepoznanica te je teško dešifrirati kada se i kako sve odvijalo, čini se da je cijela ova priča puno dublja nego što na prvi pogled možda izgleda.

Fotografije šestogodišnjih blizanaca, princa Jacquesa i princeze Gabrielle, snimljene su 19. studenog, a u rukama su držali natpise na kojima je pisalo: ‘Nedostaješ nam mama’ i ‘Volimo te mama’. Natpise su podigli sami na balkonu monegaške palače i time nisu nikoga ostavili ravnodušnim. Upravo njih dvoje zbog majčinog su zdravstvenog stanja, ali i odnosa svojih roditelja, najveće žrtve u svemu tome, što samo ide u prilog pričama o monegaškom prokletstvu.