ALEXANDER I ISABELLA

Mladi i zgodni: Oni su novi kraljevski par koji tek počinje puniti medijske stupce

28.04.2023 u 14:58

Bionic
Reading

Nakon što su ga fotografi snimili na sprovodu kraljice Elizabete II, javnost se počela sve više interesirati za Alexandera Ogilvyja, a sve se dodatno pojačalo nakon što se doznalo za njegovu vezu s lijepom Isabellom Charlottom Poppius

Kada je riječ o parovima britanske kraljevske obitelji, u prvom su planu tu uvijek princ William i Kate Middleton, kao i njegov mlađi brat princ Harry s Meghan Markle, potom sestre, princeze Eugenie i Beatrice, no imena koja trebate zapamtiti su Alexander Ogilvy i Isabella Charlotte Poppius.

Lijepa Isabella nije kraljevske krvi, već je londonska 'it' djevojka čiji su preci bili pripadnici nordijske aristokracije, no Alexander Ogilvy blizak je britanskom tronu. Naime, on je unuk princeze Alexandre od Kenta, rođakinje kraljice Elizabete II. Svoju vezu započeli su još u ljeto 2022., no istu vješto kriju od javnosti. Evo što o njima znamo.

Tko je Alexander Ogilvy?

Mnoge mlađe generacije znaju ga s TikToka, gdje je, tijekom sprovoda kraljice Elizabete II postao viralni hit. Riječ je o isječku od samo devet sekundi dok u pozadini svira hit Sama Smitha i Kim Petras 'Unholy', a u kojem Alexander hoda u povorci kroz Westminstersku opatiju. Video je pogledan više od 4,9 milijuna puta.

Alexander je rođen u Edinburghu 1996. godine i sin je Jamesa i Julije Ogilvy i unuk kraljičine rođakinje, princeze Alexandre od Kenta. Sestra Flora Ogilvy udala se u rujnu 2021. za švedskog financijera Timothyja Vesterberga, a ovaj 26- godišnjak je 54. u redu za prijestolje, odmah iza oca Jamesa i sestre Flore.

Iako vodi realtivno povučen život, te je čak zatvorio svoj Instagram za javnost, na naslovnice je dospio još 2019. zbog svoje veze s Michaelom Kennedy-Cuomo, unukom Roberta F. Kennedyja. A kada se ne mora pojavljivati na događanjima važnim za kraljevsku obitelj, vrijeme većinom provodi surfajući ili igrajući ragbi, a malo se okušao i u manekenskim vodama.

  • +7
Alexander Ogilvy i Isabella Charlotta Poppius Izvor: Profimedia / Autor: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Diplomirao je na prestižnom Sveučilištu Brown, gdje je studirao informatiku i ekonomiju, a na njegovom Likedln profilu stoji kako radi u tvrtki za razvoj softvera Prove, u New Yorku. Prije preseljenja u Ameriku neko je vrijeme živio u Australiji. Naime, 2016. godine neko vrijeme proveo na prestižnom škotskom koledžu u Sydneyju, gdje je navodno trenirao ragbi i bio mentor studentima u obrazovanju domorodaca.

Tko je Isabella Charlotta Poppius?

Nazivaju je londonskom 'it' djevojkom, a Isabella je zapravo rođena u Helsinkiju u Finskoj. Obitelj, po majčinoj strani, je iz Singapura, dok s očeve strane vuče gene iz nordijske aristokracije. Koliki ugled tamo uživaju govori i da je najstarija novinarska škola u Skandinaviji nazvana po obitelji Poppius, a postoji i posebna vrsta ruža nazvana njima u čast.

Prije ulaska u svijet mode i zabave, 26-godišnjakinja je studirala povijest umjetnosti u Škotskoj, a neko je vrijeme provela radeći kao model u New Yorku. U posljednje vrijeme uz modu bavi se i dobrotvornim pothvatima. Čest je gost na najprestižnijim svjetskim događanjima i modnim revijama i redovito se nalazi na popisima modnih urednika za najbolje odjevene Britanke.