u istoj pozi

Mirna Zidarić i Janica Kostelić: Veselo vježbanje joge u dvoje

02.11.2017 u 13:37

Bionic
Reading

Naša najtrofejnija skijašica i prva državna tajnica za sport Janica Kostelić te HTV-ova sportska novinarka Mirna Zidarić zabavile su se izvodeći jednu od poza joge. Mirna je to otkrila na Instagramu s četiri simpatične fotografije spojene u kolaž, koja je oduševila njezine pratitelje, te je za tportal ispričala kako je došlo do toga

'Snimala sam intervju za sportske vijesti s državnom tajnicom za sport Janicom Kostelić. Kako rijetko istupa u javnosti, i na to sam je jedva nagovorila iako radi zapažene stvari u svom resoru. Podsjeća me to na njezinu karijeru kada je, a očito je tako i danas, više voljela da rezultati govore više od nje. Kako je prošlog tjedna stigla službena potvrda odluke kojom se iznosi nagrada vrhunskim sportašima za osvojene medalje povećavaju za čak 100 posto, a to se odnosi na olimpijce, paraolimpijce, ali i na sportaše iz neolimpijskih sportova, to nam je bio povod za razgovor. Između ostalog, razgovarale smo i o novom Zakonu o sportu, a prokomentirala je i najavu promjena u HNS-u', ispričala nam je Mirna Zidarić, a razgovor s Janicom emitiran je na HRT-u prije nekoliko dana.

Nakon snimanja zabavile su se pokušavajući izvesti vježbu iz joge - vrksasanu/tree pose - no Janici su pri tome problem stvarale njene štikle. Na kraju ih je izula, a sudeći po fotkama, smijeha nije nedostajalo.

'Kako smo obje sudjelovale u raspravi oko joge na Twitteru, povodom službenog priopćenja Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta iz 2016. kojim se pojašnjava da je joga sustav psiholoških i tjelesnih vježbi koje kao dio svoje sportske pripreme koriste sportaši i cijele ekipe u mnogim sportovima - ovom smo se prigodom podsjetile toga', pojasnila je Mirna, novinarka koja godinama predano vježba jogu.

drzavna tajnica @yanica i ja smo se slozile da #yoga definitivno je #sport ali mozda ipak bez 👠🤗

A post shared by Mirna Zidaric (@mirnazidaric) on

Zanimljivo je da se, kada je u pitanju joga, javljaju pripadnici raznih religija diljem svijeta i imaju problem s njom, a joga nema problema ni s jednom od religija. Sa sportskog aspekta, valja podsjetiti na to da su mnogi vrhunski sportaši na putu do svjetskog vrha uvidjeli da im prakticiranje joge iznimno koristi, pa su se tako njemački nogometaši nakon osvajanja svjetskog naslova u Brazilu posebno zahvaljivali svom učitelju joge.

  • +3
Mirna Zidarić Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Najpoznatiji košarkaš današnjice LeBron James uvijek ističe to da svoju gipkost, koja je netipična za njegovu konstituciju, duguje svakodnevnom vježbanju joge, a i Novak Đoković tijekom vladavine svjetskim teniskim vrhom promovirao je sve blagodati joge. Ako se najbolji sportaši svijeta ne ustručavaju s drugima podijeliti dobrobiti joge, zašto tako ne bi bilo i u Hrvatskoj.