zvučni zid

Mimika orkestra u zagrebačkom Petom kupeu

28.03.2024 u 14:03

Bionic
Reading

U sklopu turneje Porinom nagrađene ploče „Zvučni Zid“, Mimika orkestar nastupa u zagrebačkom Petom Kupeu, 10. travnja u 20 sati

Otkrivaju nam nove svjetove s novim skladbama i s čitavim orkestrom! Na koncertu slave albume u izdanju Menarta – LP „Altur Mur“ i LP „Zvučni Zid“, ploču koja je osvojila Porin u kategoriji za najbolji album s raznim izvođačima na kojem se nalazi i skladba 'Thalassu' Mimika orkestre.

Osim što orkestar izvodi „Thalassu“ u aranžmanu u kojem je izdana za album „Zvučni Zid“, orkestar također istražuje nove svjetove, odnosno nastavlja putovanjem u još jedno novo mjesto u kojemu nalazi različite duhove prošlosti, rekonstruirane proto- indoeuropske riječi te razgovore s nekim mlađahnim dijelovima sebe. Na repertoaru će biti i dvije nove skladbe!

Mimika Orchestra Izvor: Društvene mreže / Autor: Mimika Orchestra

Svestrani vođa sastava Mak Murtić, trenutačno radi na projektu razmjene glazbenika iz SAD-a, Kosova, Srbije, Bosne, Hrvatske i Makedonije, te se u sklopu tog projekta također našla skladba „Thalassa“. Ove godine Murtić s orkestrom planira dovršiti novi album te istovremeno radi na par kazališnih predstava i filmova.

Ovim koncertom, Mimika Orchestra, koju su prije 11 godina u Londonu osnovali skladatelj Mak Murtić i vokalistica Maja Rivić, vodi vas na putovanje u mitske prostore Mediterana i Balkana s ekskluzivnom premijerom nove skladbe i materijalom s prethodnih albuma. Zaronite u tajnu maglu nošenu “tim asimetričnim balkanskim ritmovima, zidom limene glazbe iz ogromne puhačke sekcije” (Musicdeli, 2016.) i usudite se probuditi osjećaje ljubavi, smrti i postojanja uhvaćene u prolaznosti vremena.