LEGENDARNI SASTAV

Metal bend Dream Theater stiže u zagrebačku Arenu

08.04.2024 u 15:22

Bionic
Reading

Dobitnici Grammy nagrade, pioniri progresivnog metala i jedni od najznačajnijih bendova toga žanra, u sklopu velike svjetske turneje povodom 40. obljetnice rada stižu u Zagreb 29. listopada

Koncert će se održati u Areni Zagreb, a na njemu će bend puna tri sata svirati Dream Theater klasike i omiljene pjesme obožavatelja iz svog bogatog kataloga. Europska dionica turneje posjetit će 23 grada, kreće 20. listopada i traje do 24. studenog, a Zagreb je jedini grad u regiji u kojem ovi legendarni metalci nastupaju, stoji u priopćenju.

Pretprodaja ulaznica kreće u utorak, 9. travnja, a generalna prodaja u petak, 12. travnja. '40th Anniversary Tour 2024 – 2025.' obilježit će i povratak originalnog bubnjara benda Mikea Potronoya koji se bendu vratio nakon 13 godina odsustva. U Zagreb tako dolazi zlatna postava benda, koju uz Mikea Potronoya čine John Petrucci na gitari, James LaBrie na vokalima, John Myung na basu i Jordan Rudess na klavijaturama. Dream Theater u svom DTHQ studiju upravo priprema 16. studijski album i prvi s Portnoyem nakon 'Black Clouds & Silver Linings' iz 2009. godine.

Više informacija o nadolazećem izdanju bit će otkriveno u budućnosti. Dream Theater, dijele jedinstvenu vezu s jednom od najstrastvenijih baza obožavatelja diljem svijeta, što dokazuju njihove tri nominacije za nagradu Grammy, osvajanje nagrade Grammy 2022. u kategoriji najbolje metal izvedbe za 'The Alien' i 15 milijuna ploča prodanih diljem svijeta. Danas je Rolling Stone objavio i ekskluzivni intervju i cijelom postavom benda kojeg možete pročitati na ovom linku.

Pretprodaja ulaznica za ovaj prog rock spektakl kreće u utorak, 9. travnja u 10 sati, za sve pratitelje benda na platformi Spotify i pretplatnike Eventim newslettera. Generalna prodaja putem Eventim sistema i na Eventim fizičkim prodajnim mjestima od petka, 12. travnja u 10 sati. Cijena ulaznice kreće se od 42 do 99 eura.