VELIKI KORAK

Melania Trump napustila Bijelu kuću i otputovala u Afriku: 'To je njezin put, njezina inicijativa'

02.10.2018 u 17:42

Bionic
Reading

Melania Trump u ponedjeljak je otputovala iz Washingtona, izašla iz sjene svoga supruga i krenula na afričku turneju koja će glamuroznoj i ponekad zagonetnoj prvoj dami omogućiti da izgradi vlastiti diplomatski put

Posjet Gani, Malaviju, Keniji i Egiptu bit će njezina prva samostalna međunarodna turneja.

Suprotno od Michelle Obame, koja je bila popularna i stalno prisutna na televiziji i u časopisima, bivša manekenka Melania uglavnom je u drugom planu u odnosu na supruga, koji je vlastito predsjedništvo pretvorio u najveći show na svijetu.

Glasnogovornica Stephanie Grisham kazala je da će afrička turneja prve dame biti "diplomatskog i humanitarnog karaktera" i fokusirana na njezinu kampanju #BeBest posvećenu djeci.

Očekivano, Donald je zauzeo naslovnice objavivši prošli tjedan da njegova supruga 'ide na veliko putovanje u Afriku'.

  • +7
Melania Trump Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Mi volimo Afriku. Afrika je tako lijepa, najljepša na svijetu na mnogo načina', rekao je predsjednik, iako nije prošlo puno vremena otkako je kontinent opisao kao zbirku 'usra..h zemalja'. 

Premda joj je Donald ukrao svjetla pozornice na početku, nema sumnje da Melania Trump namjerava vratiti afričku turneju pod svoju kontrolu. 

U vrijeme kada Trumpova administracija nastoji radikalno smanjiti američku pomoć diljem svijeta, Melania će demonstrirati rad velike američke Agencije za međunarodni razvoj (USAID), rekla je Grisham.

'To je njezin put, njezina inicijativa', kazala je.

U međuvremenu, mjesec dana prije kongresnih izbora na kojima bi Republikanska stranka mogla izgubiti većinu, Trump diljem zemlje održava skupove nekoliko puta tjedno.

Ali Melania nije uz njega.

  • +247
Melania Trump - svi stajlinzi prve dame Izvor: Profimedia / Autor: NN