prije vjenčanja

Meghan je odbila kraljičin prijedlog da posluša savjete vojvotkinje Sophie

08.04.2023 u 14:32

Bionic
Reading

Njezino pokojno veličanstvo preporučilo je da Meghan, tada zaručnica njezina unuka, zamoli svoju snahu Sophie, sada vojvotkinju od Edinburgha, za pomoć prije dana vjenčanja

Sophie Rhys-Jones se udala se za princa Edwarda na raskošnoj ceremoniji u kapeli Svetog Jurja u Windsoru, ali je postala 'druga kći' kraljice Elizabete II i sada je viša kraljevska osoba od povjerenja. Šuškalo se da joj je upravo najmlađi sin Edward bio miljenik.

Tako je kraljica predložila Meghan Markle da joj vojvotkinja Sophie pomogne oko vjenčanja. No Meghan je samo šturo odgovorila monarhu, rekavši: 'Imam Harryja'. Otkriće dolazi u novoj knjizi Roberta Jobsona 'Our King: Charles III — The Man And The Monarch Revealed' koji je ovog vikenda objavljen u Daily Mailu. Kraljica je bila odlučna da brak Harryja i Meghan neće dobro početi ako joj ne pomogne Sophie. Kraljica je nedvojbeno očekivala da će njezina ljubazna ponuda naići na zahvalnost, a iznenadila se što ju je američka glumica odbila.

  • +2
Sophie i Meghan Izvor: Profimedia / Autor: James Whatling / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Vjerovala je čvrsto da će Meghan - razvedena američka glumica mješovite rase - unijeti dašak svježine i u monarhiju. Nakon što se kraljevski par početkom 2020. godine povukao s dužnosti, njihov odnos s ostatkom obitelji počeo se raspadati. Nakon što je dobila svoj novi čin, uz svog supruga, princa Edwarda, koji je naslijedio titulu svog oca, novoj vojvotkinji od Edinburgha je 'laknulo' što se više neće imati obavezu pomagati Meghan. Sophie je ranije bila dužna 'pokoravati' se supruzi princa Harryja koja je, kao vojvotkinja, bila višeg ranga.

  • +10
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia