SVE ZBOG ROGANA

Meghan i Harry zasad ostaju vjerni Spotifyju, ali priznaju: 'Već skoro godinu dana upozoravamo na ovo!'

30.01.2022 u 23:35

Bionic
Reading

I dok se bura oko širenja lažnih vijesti o covidu-19 na Spotifyju ne stišava, podršku vojvotkinje i vojvode od Sussexa nisu izgubili. Oni su, naime, izrazili zabrinutost, no rekli su da nastavljaju raditi s kompanijom, potvrdila je glasnogovornica Zaklade Archewell u nedjelju

Glazbenici Neil Young i Joni Mitchell najavili su da će ukloniti sve svoje pjesme s platforme Spotify u znak prosvjeda protiv toga što dopuštaju objavu dezinformacija o cjepivu protiv koronavirusa.

Harry i Meghan potpisali su niz ugovora, prema kojima će među ostalim producirati i voditi podcaste na Spotifyju, a sve u nastojanju da se osamostale i odvoje od kraljevske obitelji.

'Gomila dezinformacija i lažnih vijesti svakodnevno čini ozbiljnu štetu stotinama milijuna ljudi. Prošlog su travnja naši osnivači počeli izražavati zabrinutost suradnicima u Spotifyju oko posljedica širenja dezinformacija o covidu-19 na ovoj platformi.

  • +9
Princ Harry i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

S time smo nastavili u želji da Spotify osigura promjene koje će pomoći u ovoj javnozdravstvenoj krizi. Očekujemo da će se to i dogoditi te nastavljamo suradnju kao i dosad', stoji u priopćenju glasnogovornice Zaklade.

Švedska kompanija je prethodno objavila da radi na tome da 'osigura sigurnost slušateljima i slobodu umjetnicima', ali i da je uklonila više od 20.000 epizoda podcasta vezanih uz covid-19.

Kritike su prvenstveno stizale na račun podcasta Joea Rogana koji je izazvao kontroverz svojim stavovima o pandemiji, vladinim mjerama i cjepivima. Čak 270 znanstvenika i medicinskih stručnjaka potpisalo je pismo kojim apeliraju na Spotify da poduzme nešto protiv Rogana, optužujući ga da širi laži.