Snimljen u knjižari Fraktura

Mary May objavljuje live session s tri nove pjesme

22.03.2022 u 10:04

Bionic
Reading

Jedna od naših najhvaljenijih kantautorica Mary May i njen bend predstavili su live session s tri pjesme objavljen u sklopu platforme Eksperiment za nezavisnu glazbenu kulturu

Snimljen u knjižari Fraktura u siječnju ove godine, session je predstavio novu pjesmu “The Dress Your Mother Wore To War”, te nedavno objavljenu “Don`t Call Me Baby” koje će se naći na novom albumu na kojem bend trenutno radi. Snimka predstavlja i “New Song”, pjesmu s albuma prvijenca, a sve su sastavni dio njihovog koncertnog repertoara. Uz Mary, članovi benda su Luka Čapeta na gitari, Jakša Perković na basu, Marin Živković na saksofonu te Borko Rupena na bubnjevima.

Izvor: Društvene mreže

Autori Eksperimenta, Youtube platforme za promoviranje mladih i nezavisnih hrvatskih glazbenika, su Krešimir Strbad, Andrija Tomić, Lucian Mirdita, Dominik Kisić te Ivan Grgić. Eksperiment live session karakterizira snimanje izvedbi u jednom mahu, bez ponavljanja i uređivanja, a Mary May i bend otvaraju treću sezonu emitiranja.

Objava sessiona dolazi ususret nastupu u zagrebačkom kinu Kinoteka zakazanom za subotu, 9. travnja. U sklopu programa Fonokinoteka Mary May će predstaviti glazbu koju opisuje kao folk americanu s elementima popa i bluesa. Ujedno će pokazati zašto se, krećući od prvijenca "Things You Can`t Put Your Finger On" nominiranog za Porina za najbolji album alternativne glazbe i svrstanog na liste najboljih godišnjih izdanja, prometnula u jednu od zapaženijih kantautorica na našoj sceni.