Glazbeni dvojac

marisol predstavljaju novi singl ‘Ljeto’

07.06.2023 u 12:56

Bionic
Reading

Glazbeni dvojac marisol predstavlja novu pjesmu i video spot ‘Ljeto’ koji će se naći na njihovom novom albumu

Kako sami kažu, sitno brojimo do ljetnog solsticija, a marisol donosi val ljeta svojim novim studijskim singlom.

marisol Izvor: Društvene mreže

‘Iako smo planirali donijeti dašak našeg ljeta već prošlu zimu, ipak smo se odlučili na pomalo cringe i cheesy moment i servirati pjesmu o ljetu baš u ljeto, nudeći vam na dlanu opciju da vam postane omiljeni ljetni hit dok surfate svojim godišnjim odmorima ili umorima! Nadamo se da ćemo se sresti na nekom plesnom podu ili nekom, vodom popunjenijem, bazenu ili plaži dok svira naš refren’, poručuje marisol.

Spot za ‘Ljeto’ je sniman na ‘tajnoj’ lokaciji, a za ideju i vizual zaslužna je, kažu marisol, osječka banda mladih za koje ćete sigurno još čuti. Režiju i montažu potpisuje David Gašo, a kameru je spretno držao njegov kolega i prijatelj Tin Ostrošić.

‘Htjeli smo pojačati dojam ‘propalog’ vikend posjeta bazenu snimanjem na video kazetice, zbog čega cijeli vizual ima home-video look koji podsjeća na privatne snimke s bazena iz perioda mog odrastanja ranih 2000-ih. Bilo nam je važno da ovaj spot da baš na prvu vrišti LJETO, od napadnog sunca u skoro svakom kadru, do gomile kričavo šarene plastike koju smo svi skupa teglili na set. Ovo je sigurno jedno od zabavnijih snimanja koje smo imali dosad, a na kojem nas je bilo svega nekoliko... i drago mi je da smo svi izgorili na suncu taj dan jer nam je bilo predobro’, kaže redatelj David Gašo.

‘Ljeto’ je drugi studijski singl koji će se naći na drugom albumu koji marisol vrijedno pripremaju sa svojim producentom Antom Zvonimirom Stamaćem.

marisol je glazbeni projekt koji se predstavio 2021. godine svojim hvaljenim albumom ‘Žene mape’ kojeg su mediji opisali kao najbolji ljetni domaći soundtrack. Od samog početka nude atraktivan auditivno-vizualni paket pun glazbenih filmova, live izvedbi i video spotova, što nastavljaju i s novim materijalima koji prate njihov nadolazeći album. Moglo se to vidjeti i čuti u svibnju ove godine kada su predstavili ‘Nove boje’, 12-minutnu live izvedbu triju pjesama na prekrasnom lokalitetu muzeja Apoksiomena. marisol poziva da putujete s njima, jer nas, kako kažu, zasigurno i dalje planiraju ugodno iznenađivati svojim, sad već nekim novim, zvukom i bojama novih pjesama.

Novi singl ‘Ljeto’ dostupan je na svim streaming servisima.