HOLIVUDSKA MILJENICA

Margot Robbie: 'Ljudi misle da slobodno vrijeme provodim ležeći na jahti. Voljela bih da je to istina'

10.07.2023 u 06:39

Bionic
Reading

Nekima možda izgleda da je njezin uspjeh stigao preko noći, no Margot Robbie itekako se naradila otkako je 2008. započela karijeru u popularnoj australskoj seriji ‘Susjedi’. Odluka da se preseli u Ameriku bila joj je i više nego dobra, jer danas je ova 32-godišnja Australka jedna od najtraženijih, ali i najplaćenijih glumica, koju ćemo uskoro napokon moći gledati u ulozi o kojoj sanjaju gotovo sve djevojčice - onoj Barbie u istoimenom filmu

Tijekom 15 godina karijere, od kojih samo tri nije provela u Hollywoodu, već u rodnoj Australiji, Margot Robbie pokazala je da ne postoji uloga koja joj savršeno ne leži - od strip-junakinje Harley Quinn i plaćene ubojice do engleske kraljice i ratne reporterke.

Pokazala je da zna glumiti seksi zavodnice, ali i da bez problema odradi seks scene, kao i one u kojima je potpuno gola, a ono što cijeli svijet željno iščekuje premijera je njezinog najnovijeg ‘ružičastog’ filma, onog o omiljenoj lutki cijelog svijeta - Barbie.

Zahvaljujući svom nevjerojatnom talentu, postala je jedna od najtraženijih, ali i najplaćenijih glumica Hollywooda, a nimalo ne odmaže ni njezina prirodna ljepota, kao i činjenica da je, unatoč nevjerojatnoj slavi i milijunima na računu, ostala ona ista djevojka iz Australije kakva je bila prije negoli ju je svijet otkrio.

  • +5
Margot Robbie Izvor: Profimedia / Autor: Steve Cho Kyewoong/Penta Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Margot Elise Robbie rođena je 2. srpnja 1990. u Dalbyju, gradu u australskom Queenslandu, u obitelji bivšeg farmera i tajkuna Douga Robbieja i psihoterapeutkinje Sarie Kessler. Odrastala je sa sestrom Anyom i bratom Lachlanom, koji su bili stariji od nje, te mlađim bratom Cameronom, a roditelji su im se rastali kada je imala tek pet godina.

Upravo razvod roditelja obilježio joj je djetinjstvo, jer su nastavili živjeti sa samohranom majkom, dok s ocem nisu imali gotovo nikakav kontakt. Većinu tog vremena živjeli su na farmi roditelja njezine majke te je Margot odmalena pokazivala nevjerojatan talent da sama osmišljava i potom prezentira predstave članovima svoje obitelji.

‘Mislim da su shvatili da sam uistinu glumica tek kada sam im pokazala svoj veliki plakat na Times Squareu u New Yorku, a tada su shvatili i da neću ići na fakultet. To im je bilo teško shvatiti, jer dolazim iz skromne obitelji, u kojoj se gledao svaki cent. Nismo nemilice trošili novac. Da vam to predočim, reći ću vam da smo dobro promišljali koji ćemo film gledati u kinu jer su karte bile skupe. Kako bismo uštedili, čak smo i kokice pekli kod kuće pa smo ih nosili u kino.’

MARGOT ROBBIE

Nikome ne stoji ružičasta tako dobro kao najljepšoj holivudskoj plavuši

Pogledaj galeriju

Rijetki znaju da je, zahvaljujući majci, pohađala školu cirkusa i pokazala nevjerojatan talent u točkama na trapezu, a savladala ih je sa samo osam godina. U srednjoj školi počela je pohađati satove glume, a kako bi pomogla obiteljskom budžetu, radila je paralelno tri posla i to kao tinejdžerica - konobarila je, čistila kuće te radila u Subwayu.

Tek nakon mature, s nekoliko snimljenih reklama i nezavisnih filmova, Margot je donijela odluku koja joj je promijenila život - preselila se na drugi kraj Australije, u Melbourne, kako bi postala profesionalna glumica.

‘Oduvijek sam bila fascinirana filmovima, a nakon mature majka je htjela da studiram pravo. Htjela je da postanem odvjetnica! Bila sam vrlo sposobna i mislim da bih napravila čuda u sudnici, no nisam se vidjela u tome. Ostavila sam sve i odlučila otići. Krajnji cilj mog putovanja bio je da raspakiram kofere tek kad stignem u Hollywood i da tamo ostanem.’

Margot Robbie - 'Vuk s Wall Streeta' Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Već 2008. vrata su joj se otvorila jer je dobila ulogu u najpopularnijem i najdugovječnijem australskom televizijskom serijalu ‘Susjedi’, gdje je svoju karijeru, između ostalih, započela Nicole Kidman. Ono što je najbolje je to da ona sama nije imala nikakvih očekivanja iz jednostavnog razloga - audiciju je loše odradila te je bila uvjerena da nema šanse da je odaberu.

Svjesna da nema što čekati, odlučila je iskoristiti priliku nakon što je vidjela turističku ponudu za jeftino skijanje u Kanadi i otputovala je s društvom. A onda se, baš kao u najluđim filmskim scenarijima, sve promijenilo i Margot se morala vratiti kući ranije nego što je mislila jer je dobila ulogu Donne Freedman, djevojke koje osim muškaraca zanimaju i žene.

s potpisom versacea

Margot Robbie kao prava Barbie: Sve je zasjenila u zavodljivoj mini haljini

Pogledaj galeriju

Isprva je njezin lik zamišljen kao tek jedan od onih koji dođu i odu, no australska publika nije krila oduševljenje, zbog čega je scenarij promijenjen i njezina uloga postala je jedna od važnijih. Prva epizoda s njom u ulozi Donne prikazana je u lipnju 2008., da bi već iduće godine stiglo veliko priznanje i nominacija za najbolju debitanticu na dodjeli australskih glumačkih nagrada Logie.

Barbie | Trailer #3 | 2023 Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

U ‘Susjedima’ je provela pune tri godine te je 2011. bila nominirana za najpopularniju australsku glumicu, no za nju sve to nije bilo dovoljno. Svjesna da bi izvan granica rodne Australije mogla postići nešto više, bez previše razmišljanja spakirala je kofere i krenula u novu avanturu. Za nju je bila itekako spremna jer je sve slobodno vrijeme koristila da uvježba američki naglasak kako je u Hollywoodu ne bi odbili.

‘Nisam mogla dopustiti da u Americi zbog naglaska dobivam samo uloge Australki. Znala sam dobro što producenti traže - htjeli su da dobro izgledam, da znam glumiti i da mogu glumiti Amerikanku’, rekla je svojedobno Margot te je isprva živjela u New Yorku, odlazeći tek na audicije u Los Angelesu.

Na audiciji za ‘Charliejeve anđele’ nije prošla, no zato je dobila ponudu koju nije mogla odbiti - da glumi s Christinom Ricci u seriji ‘Pan Am’. Snimila je 14 epizoda, nakon čega je snimanje prekinuto zbog slabe gledanosti, no to je bilo i više nego dovoljno da zapne za oko holivudskim facama.

Već godinu kasnije dobila je ulogu u ‘Pravom trenutku’, a onda je 2013. stigao hit Martina Scorsesea ‘Vuk s Wall Streeta’, u kojem je glumila rame uz rame s holivudskim zavodnikom Leonardom DiCaprijem. Mnogi se i danas jasno sjećaju njezinih scena u kojima je naga, što joj, priznala je kasnije, nije bilo ni najmanje lako snimiti.

jedna od najljepših plavuša

Jednostavno senzacionalno: Margot Robbie niže stajlinge, jedan bolji od drugog, a ovom haljinom pomela je konkurenciju

Pogledaj galeriju

‘Moj agent mi je rekao: ‘Ako se već moraš skinuti pred kamerama, onda je to najbolje napraviti u filmu koji režira Martin Scorsese.’ I zaista, Scorsese je bio sjajan, a u jednoj sceni mi je čak ponudio da se prekrijem ogrtačem, no shvatila sam koliko je u njoj golotinja zaista potrebna, pa sam odbila ponudu. No prije početka snimanja strusila sam jednu za drugom tri tekile da se ohrabrim.

s potpisom valentina

Crvena haljina koja se ne zaboravlja tako lako: U zagrljaju Brada Pitta Margot Robbie servirala je jedno od najspektakularnijih izdanja

Pogledaj galeriju

Koliki je uspjeh postigao film, nepotrebno je govoriti, a nakon toga Margot je postala nova holivudska zvijezda, ali i miljenica, no sve to nju nije ni najmanje promijenilo. Honorar od tog filma dala je majci kako bi mogla otplatiti hipoteku na kuću, a ona je za to vrijeme, zbog snimanja niskobudžetnog filma ‘Francuska suita’, živjela sama u unajmljenoj ruševnoj kući u predgrađu Londona, koju je dijelila s pet mladih filmaša. Među njima je bio i Tom Ackerley, jedan od pomoćnika redatelja na tom filmu, a u kojeg se zaljubila.

Kada se kasnije prisjećala tog doba, priznala je da joj je bilo jedno od najdražih, jer se osjećala kao u studentskim danima - ekipa je stalno obilazila pubove, vikende su često provodili u Amsterdamu spavajući u hostelu, odlazili su na glazbene festivale…

Na ideju da zajedno žive došli su slučajno, nakon jednog susreta i nekoliko dana intenzivnog druženja. Iako je ona već bila planetarno popularna, i dalje je živjela s kovčezima vječito spremnim za nova putovanja, stoga joj se ideja da se skrasi na jednom mjestu itekako svidjela. A uz nju je u svakom trenutku bio upravo Ackerley, s kojim je od 2016. i u braku.

‘Osjećala sam se čudno jer mi se to događalo. Do tada nisam vjerovala u veze, bilo mi je muka na samu pomisao da bih trebala s nekime živjeti. Mislila sam da se nikada neću udati. A onda se dogodilo. Bili smo jako dugo prijatelji i mislim da sam se zapravo brzo zaljubila u njega, no potiskivala sam te osjećaje jer nisam vjerovala da me muškarac kao što je Tom može voljeti. Sama sam sebi govorila: ‘Nemoj mu to pokazati, nemoj se sramotiti, nemoj biti glupa.’ A onda se sve nekako brzo odvilo i postalo je logično da smo u vezi. Odjednom je sve dobilo svoj smisao.’

ZALJUBLJENI KAO PRVOG DANA

Senzacionalan look: Suprug prelijepe Margot Robbie nije skidao pogled s nje

Pogledaj galeriju

I uistinu, sve je sjelo na svoje mjesto, a svoje prvo zajedničko ljeto kao par proveli su u Hrvatskoj, spavajući u hotelu na Hvaru i tulumareći u Carpe Diemu. Odmor je naprasno morala prekinuti jer ju je u ranim jutarnjim satima nazvao agent i rekao da se u roku 48 sati mora nacrtati u New Yorku na audiciji za film ‘Focus’, u kojem je glumila s Willom Smithom.

‘Odmah sam se otišla raspitati kada polazi prvi brod za Split. Rekli su mi da odlazi za 20 minuta i da taj dan neće biti drugog. Spakirala sam se na brzinu, odjurila u luku i ukrcala se. Promijenila sam nekoliko letova i iz Splita na kraju uspjela doći do New Yorka. Sjećam se da sam se u avionu presvukla u pidžamu da mi bude ugodnije, a kada sam sletjela, shvatila sam da su mi izgubili prtljagu, zbog čega sam morala otići na brzinu kupiti odjeću da se pred Willom Smithom ne pojavim u pidžami. Ni dandanas ne znam kako sam sve to uspjela’, prisjetila se kasnije.

Dug i naporan put i nemaran izgled nisu ostavili najbolji dojam na filmsku ekipu, kao ni na Smitha, no ulogu je dobila. Film je inače bio žešći promašaj, no Margot je svoju ulogu maestralno odigrala. Kritičari je nisu prestali hvaliti govoreći da je jedina svijetla točka u filmu. Nedugo nakon toga vratila se u New York, a tada se s njom uselio i Ackerley.

'Ja, Tonya' Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Filmovi su se nizali, a onda je stigla ‘Ja, Tonya’, koji je 2016. producirala s Ackerleyjem. Uloga osramoćene američke klizačice Tonyje Harding bila je sve o čemu je sanjala, pa se za nju, baš kao i za sve ostale, mjesecima pripremala. Trud je prepoznala i američka filmska struka i te je godine nominirala za Oscara, no zlatni kipić nije ponijela kući.

Unatoč tome, tu će godinu itekako pamtiti jer je 18. prosinca s Ackerleyjem izmijenila bračne zavjete na privatnom imanju u Byron Bayu, u rodnoj joj Australiji, uz obitelj i najbliže prijatelje. Djeveruša joj je bila sestra Anya, a do oltara ju je dopratila majka.

Svoj obiteljski život odlučili su izgraditi u Kaliforniji te su zajedno kupili kuću, ali i osnovali producentsku kuću LuckyChap Entertainment.

A ono što je posebno zanimljivo je to da je Margot toliko uživljena u svaku ulogu da rijetko pristaje da opasne scene, umjesto nje, snime kaskaderi. Filmske ekipe već su se navikle na to da ona na setu skače, baca se po podu, tuče se… Odbija ih tek na inzistiranje redatelja jer oni ne žele da njezine eventualne ozljede utječu na snimanje.

Margot je jedna od onih koji smatraju da je život previše dragocjen da bi si uskraćivali male užitke, stoga nije na dijeti te često i rado popije hladno pivo nakon teškog i napornog snimanja. Vjerojatno se iz tog razloga nikada nije opterećivala milijunima na računu, iako mnogi misle tako.

‘Ljudi misle da slobodno vrijeme provodim ležeći na nekoj jahti, a večeri na najekskluzivnijim zabavama diljem svijeta. Voljela bih da je to istina. No većinu vremena provodim na setu, u svojoj kamp kućici, gdje čitam scenarij i učim tekst. Dosta vremena provodim i sjedeći dok me vizažisti i frizeri pripremaju za iduće scene. Nema ničeg glamuroznog u tome. Postoje brojne predrasude oko glumica i mnogi misle da mi već iz kreveta izlazimo lijepe i glamurozne. Voljela bih da je to istina’, rekla je Margot i dodala:

RUŽIČASTO JE IN

Pogledajte najnovije fotografije Margot Robbie i Ryana Goslinga kao Barbie i Kena; o njihovim stajlinzima ne prestaje se govoriti

Pogledaj galeriju

‘Mediji su me prozvali zvijezdom, a rezultat svega je to da me ljudi drugačije doživljavaju. Sama odlazim po namirnice, sama čistim... Jednostavna sam djevojka.’