neprežaljena legenda

Makedonija, ali i cijela regija, prisjetila se Toše Proeskog

06.10.2017 u 12:10

Bionic
Reading

Desetu godinu zaredom u glavnom gradu Makedonije, Skopju, sinoć je održana tradicionalna glazbena manifestacija 'Zvjezdano nebo', u znak sjećanja na Tošu Proeskog. ‘Zvjezdanim nebom' obožavatelji se prisjećaju 5. listopada 2007., dana kada je Toše održao svoj posljednji koncert u Skopju na tamošnjem Gradskom stadionu

Tisuće fanova nikad prežaljenog makedonskog slavuja, sinoć su se tako ponovno okupili na trgu u Skopju, kako bi slušali i pjevali njegove pjesme. Tom prigodom na velikom video zidu, premijerno je puštena nova pjesma pod nazivom 'Light the flame', a osim nje svi okupljeni imali su prilike puna dva sata uživati u isječcima brojnih Tošinih nastupa, stoji u priopćenju.

Brojni štovatelji Toše Proeskog, također se tradicionalno sastaju početkom listopada i sudjeluju u dobrovoljnom darivanju krvi, koje se u Zagrebu organizira, sutra 07. listopada od 11 sati u Petrovoj 3.

Naredne subote, 14. listopada iz Nove Gradiške, pa sve do Kruševa, trčati će se tradicionalni maraton, kojim se odaje počast balkanskom princu. Dan kasnije, u nedjelju 15. listopada u zagrebačkoj kapelici na Rokovom perivoju održati će se misa.

Upravo je svojom humanošću i sam Toše pomagao onima kojima je to bilo potrebno, a ljudi koji su ga voljeli nastavljaju njegovim putem. Dobro je činiti dobro, a Tošine riječi 'Ne želim da mi skidate kapu, samo želim da se ponosite mnome.' i danas žive u svima onima koji su poznavali ovog velikog čovjeka, ali i onima koji nisu imali tu priliku.

  • +4
Toše Proeski Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX