ŽIVI POVUČENIJE

Maju Blagdan rijetko viđamo u javnosti: Okrenula se vjeri, a izgleda kao na početku karijere

09.01.2020 u 11:19

Bionic
Reading

Prošle godine u svibnju Maja Blagdan proslavila svoj 50. rođendan, daleko od javnosti i slave kakvu je devedesetih godina imala. Posvetila se duhovnosti i dugo se nije pojavljivala u javnosti, a onda je početkom prosinca prošle godine bila na koncertu Ive Gamulina Giannija u zagrebačkom HNK. Pjevanje joj je i dalje velika ljubav, a nedavno je nastupila u Kanadi

Zagrebački kantautor Mladen Burnać na svom Facebook profilu podijelio je fotografije iz novogodišnje noći u kojoj je s njim u Torontu (Oakville) nastupila i Maja Blagdan uz klavirsku pratnju magistra glazbe Mile Krilanovića i mezzosopranistice Aide Vidović Krilanović.

Maja Blagdan danas više ne nosi svoju svijetlo crvenu kosu po kakvoj je publika najviše pamti. Sada je plavuša, a mladenački izgled nije izgubila. Zadnji put je diskografski aktivna bila prije deset godina, planovi za 2020. godinu, kako navodi Slobodna Dalmacija, još su obavijeni velom tajne. Na društvenim mrežama nije aktivna, a zadnja objava na njezinom službenom profilu na Facebooku je iz kolovoza 2019.

Splićanka se glazbom počela baviti kada joj je bilo svega 14 godina, a već s 18 godina postala članica legendarne grupe 'Stijene' u kojoj je ostala sve do 1990.

Izvor: Društvene mreže

Godine 1992. godine se doselila u Zagreb i potpisala ugovor sa Zrinkom Tutićem. Te godine je Maja osvojila prvu nagradu žirija na Zagrebfestu, a potom je sljedeće godine osvojila i Porina kao najbolji novi izvođač. Imala je uspješnu karijeru, publika ju je obožavala, a 1996. godine je s pjesmom 'Sveta ljubav' Hrvatskoj donijela četvrto mjesto na Eurosongu u Oslu.

Nakon Eurosonga objavila je istoimeni album, a potom su uslijedila još dva, a 2001. godine je napravila dugu studijsku stanku i nije ništa snimala sedam godina. U tom razdoblju dogodile su joj se promjene na privatnom planu kada se okrenula vjeri. Potom je 2007. godine sudjelovala showu 'Zvijezde pjevaju'.

Počela je pohađati seminare Zlatka Sudca, i na prvi došla slučajno, a nakon objave albuma 'Sretna žena' 2008., pjeva samo duhovne pjesme. Danas nastupa u crkvi i na taj način doprinosi atmosferi na misama i seminarima, a 2014. nastupila u mjuziklu 'Uskrsli' u kazalištu 'Komedija'.