#ODSOBEDOSOBE

Luka Nižetić trenutno je na turneji – svojim stanom!

  • Autor: T. B.
  • Zadnja izmjena 30.03.2020 20:02
  • Objavljeno 30.03.2020 u 20:02
tportal

Izvor: Screenshot / Autor: YouTube

Pjevač Luka Nižetić ne da se koronavirusu i 'sobnim' pjesmama potiče zajedništvo

Talentirani Luka Nižetić oduševio je svoje pratitelje na društvenim mrežama. Pleše, pjeva i svira u sklopu #Odsobedosobe projekta Unisona – hrvatskog glazbenog saveza i Večernjeg Lista.

Ideja cijelog projekta je u duhu inicijative #ostanidoma stvarati glazbene brojeve #Odsobedosobe u vremenima kada trenutna epidemiološka situacija u zemlji onemogućava i hrvatskim glazbenicima da rade svoj posao.

Projektom #Odsobedosobe želi se potaknuti zajedništvo i stvaranje jedne lijepe arhive 'sobnih' izvedbi pjesama koje, između ostalog, možete pogledati na YouTube kanalu Unisona tri puta tjedno u 18 sati.

Unison – Hrvatski glazbeni savez i Večernji List pozivaju sve glazbenike, autore, izvođače i producente da se uključe i pošalju svoje snimke na mail spotovi@unison.hr. Poželjno je snimiti barem jedan, a maksimalno tri glazbena broja do 15 minuta uz poruku svim gledateljima da ostanu doma i to kamerom, fotoaparatom ili mobitelom.

Preporučuje se da se glazbenici snime tako da mobitel postave vodoravno, u prostoriji u kojoj nema pozadinske buke. Ako se koristi mobitel, sa stražnjom kamerom istoga, a ako se koriste kamera ili fotoaparat da se namjeste postavke na 25 fpsa (frame per second). Nakon toga, njihova snimka će se obraditi, masterirati te distribuirati na već navedene kanale. Unison – hrvatski glazbeni savez također poziva i sve medije da se uključe u ovaj projekt i jave se na gore navedeni mail.

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Projekt #Odsobedosobe otvorili su zajedno Boris Hrepić Hrepa (jedan od osnivača Daleke Obale i multimedijalni umjetnik) i supruga mu Antonija Vrgoč Rola. Tu su također i tri pjesme u 'sobnoj' izvedbi Mie Dimšić, kao i izvedbe Pravila Igre.

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Glazba je uvijek bila najveća snaga i pokretač. Upravo ovim zajedništvom svih hrvatskih glazbenika želimo dati dodatnu snagu ljudima.

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!