sjećanje na hirošimu

Ljupka Gojić Mikić u emotivnoj objavi: 'Da se nikada, nikome na svijetu više to ne dogodi'

07.08.2020 u 09:09

Bionic
Reading

Uspješna poduzetnica i modna dizajnerica provela je devet godina u Japanu, a odluka o povratku u Hrvatsku, rekla je, nije joj bila nimalo laka - osobito zbog njezinih djevojčica koje ga doživljavaju svojim domom. Ljupka Gojić Mikić je posebno emotivna na spomen Hirošime, a upravo njoj je na 75. obljetnicu prvog napada atomskom bombom u povijesti - posvetila dirljivu priču

Napadi atomskom bombom na Hirošimu i Nagasaki dogodili su se 6. i 9. kolovoza 1945. a Ljupka Gojić Mikić je tome posvetila svoju najnoviju objavu.

'Odrasli su u istom kvartu! Razgovarali su na japanskom! Nije se mogao načuditi da djevojčica s plavim i okruglim očima, ide u njegovu školu i zna povijest njegovog grada! Majka ga je zaštitila svojim tijelom na današnji dan 6. 8. 1945. tako je preživio atomsku bombu bačenu na Hiroshimu. Napravio je curama origami dok smo čekali u redu za Hiroshima Memorial Museum i rekao da ima samo jednu poruku za njih: 'da se nikada, nikome na svijetu više to ne dogodi', poručila je na svom Instagram profilu.

Ljupka je kao posvetu svojim lijepim godinama provedenim u Hirošimi, svojoj trećoj kćeri dala japansko ime - Mari. Inače, njezina najstarija kćer Jana u obitelji najbolje govori japanski i jedina ga zna pisati. Savladala je dva osnovna pisma, hiraganu i katakanu.

View this post on Instagram

💜

A post shared by ljupkagojicmikic (@ljupkagojicmikic) on

Podsjetimo, jedna od naših najuspješnijih manekenki i modela je nakon 13 godina provedenih u New Yorku i Parizu, doslovno na vrhuncu poslovnog uspjeha, ostavila karijeru i u 26. godini života se potpuno posvetila obitelji. Odlučila je napustiti svoj dotadašnji život top modela i manekenke i preseliti se u Hirošimu gdje je njen suprug, bivši nogometaš Dinama Mihael Mikić dobio angažman. Deveta godina tamošnjeg života bila im je godina velike prekretnice te su se zauvijek vratili u Hrvatsku. Otvorili su francusku slastičarnicu Jolie Petite Patisserie na zagrebačkoj Knežiji, a Ljupka uz to uspješno vodi i brend odjeće Jolie Petite by Ljupka Gojić.

View this post on Instagram

#summer2020 🤍

A post shared by ljupkagojicmikic (@ljupkagojicmikic) on