NA FILMSKOM FESTIVALU

Ljubimci Tilde Swinton u Cannesu dobili neobično priznanje

20.07.2021 u 11:18

Bionic
Reading

Dora, Rosie i Snowbear, španijeli Tilde Swinton koji su glumili u filmu 'The Souvenir Part II', prikazanom u Cannesu, podijelili su nagradu Palm Dog 2021., kojom se nagrađuje najbolje filmsko ostvarenje u kategoriji pasa

Nagradu je 2001. utemeljio britanski kritičar Toby Rose, a posljednji put, godine 2019. jer 2020. FF nije održan, osvojio ju je pitbul Brandy u filmu 'Bilo jednom u Hollywoodu' Quentina Tarantina.

'Iskreno, Pseća palma (Palm Dog)... godinama sam je priželjkivala', povjerila se britanska glumica i stavila oko vrata jednu od tri pseće ogrlice od crvene kože sa zakovicama i posvetom.

'Dora, Rosie i Snowbear bit će jako ponosni! Pokušala sam dovesti ih ovamo, no zauzeti su. Rekli su mi od doma da su danas na plaži u Škotskoj', dodala je glumica o svojim kućnim ljubimcima koji nisu došli u Cannes već ostali kod kuće u Škotskoj.

U filmu 'The Souvenir Part II' redateljice Joanne Hogg, tri španijela Tilde Switon tješe glumicu Honor Swinton Byrne, koja je kći Tilde Swinton, a u filmu tumači lik koji žaluje za gubitkom voljene osobe.

  • +2
Honor Swinton Byrne, Tilda Swinton Izvor: Profimedia / Autor: LAURENT VU/JP PARIENTE / Sipa Press / Profimedia

Posebno priznanje psu kao glumcu dobila su ove godine još dva psa: pitbul Sophie koja je glumila u filmu 'Red Rocket' u režiji Seana Bakera, a prikazan je u natjecateljskoj konkurenciji. Sophie je udomljena kujica pred kojom je danas karijera, rekao je Baker.

Drugi pas koji je ove godine osvojio posebno priznanje je australski ovčar Panda, a u filmu 'Lamb' Vladimara Johannssona glumio je uzoritog psa čuvara.