TILDA SWINTON

Dolazak sa stilom: Slavna oskarovka u Chanelu od glave do pete sve je ostavila u drugom planu

02.09.2020 u 11:23

Bionic
Reading

Iako su brojna zvjezdana događanja otkazana uslijed pandemije koronavirusa, 77. izdanje Filmskog festivala u Veneciji službeno je započelo, a ovogodišnja manifestacija po mnogočemu će se razlikovati od prethodnih izdanja

Posjetitelji festivala obvezuju se na nošenje maski, festivalsko osoblje mjerit će im temperaturu, projekcije filmova odvijat će se u društveno distanciranim uvjetima, a javnosti je zabranjeno priustvo na crvenom tepihu.

  • +12
Počeo filmski festival u Veneciji Izvor: Profimedia / Autor: Alberto Terenghi/IP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Štoviše, brojne holivudske zvijezde ovog će puta na njemu biti odsutne. Međutim, jedna od prvih slavnih osoba koja se u Italiji pridružila festivalu je američko- britanska glumica i slavna oskarovka,Tilda Swinton.

Ovoga tjedna na na Venecijanskoj Mostri, Swinton će biti uručena nagrada za životno djelo i predstavit će kratki film 'La Vox Humana' španjolskog redatelja Pedra Almodovara u kojem tumači jednu od glavnih uloga.

Poznata po iznenađujućim transformacijama na kinoplatnima i avangardnom pristupu modi, 59- godišnja glumica svoj zvjezdani status potvrdila je samim dolaskom u Veneciju, osvanuvši u putnom izdanju kojeg od glave do pete potpisuje modna  kuća Chanel.

  • +3
Tilda Swinton Izvor: Profimedia / Autor: Simone Comi / IPA / IPA / Profimedia

S poznatim francuskim brendom, Swinton veže dugogodišnja modna suradnja, a prije službenog pojavljivanja na 77. venecijanskoj Mostri, plijenila je pažnju kombinacijom u znaku predimenzioniranog, smeđeg balonera s dodatkom lančanog remena oko struka. Gornji dio njezina putnog izdanja također je bio savršeno usklađen sa Chanelovim prošivenim modelom torbe u istoj neutralnoj nijansi.

Ispod duge siluete njezina balonera, nazirale su se široke hlače identične nijanse, da bi cjelokupno izdanje začinila parom statement visokih gležnjača od vinila u crveno-crnoj kombinaciji boja.