'PLES SA ZVIJEZDAMA'

Lepršava Franka oduševila, Kožulj ugodno iznenadio

31.10.2009 u 23:03

Bionic
Reading

Četvrta sezona showa 'Ples sa zvijezdama' počela je u grču, uz puno treme te malo odličnih plesnih pokreta ovogodišnjih zvijezda showa. Najugodnije iznenađenje je mlada Franka Batelić, a korak-dva iza nje je Gordan Kožulj

Duško i Barbara laka su koraka stupili na scenu i četvrta sezona 'Plesa sa zvijezdama' mogla je početi. Ponekom više (Duško) i manje (Barbara) spontanom duhovitom dosjetkom prigodno vezanom uz Noć vještica i bundevu na Duškovim ramenima, znani voditeljski tandem uveo nas je u ovogodišnji plesno-zvjezdani show. Osam plesnih parova razbilo je tremu, koja se snažno osjećala u većine zvijezda, elegantnim engleskim valcerom i razigranim cha cha cha.

Led su probili Vedran Mlikota i Marija Šantek nedovoljno opuštenim engleskim valcerom. Zamotan u grofa Drakulu s ušima koje su pridržavale cilindar na glavi, Vedran je ukočeno i pomalo nespretno stupio na plesni podij. S padom Drakulina plašta trebala je pasti i ukočenost, ali ju je Vedran odlučio zadržati do nekih sljedećih plesova. Dinko Bogdanić ples je prokomentirao svima nama jasnim naputkom 'falilo ti je malo pliea'.

Vanessa Radman zasad je oduševila nogama. Čekamo dalje
Vanessa Radman i Robert Schubert zaplesali su zatim cha cha cha. I sve je izgledalo puno bolje, posebice Vanessine odlične noge, nužno potrebne za jedan brzi i razigrani cha cha cha, a koje je posebno primijetio i žiri. Uz Dinkovu pohvalu lijepih nogu, Elio Bašan je svratio pozornost i na njihovu nedovoljnu iskorištenost: 'Kažeš da ti je ples u srcu. Nadam se da će ti doći u te lijepe nogice.'

Uslijedio je vrhunac večeri, a čini nam se i cijele sezone – mlada Franka Batelić i iskusni Ištvan Varga. Od početka čvrsto je preuzevši u svoje ruke, Ištvan je poput vrhunskog lutkara prenio prekrasnu plesnu lutku Franku kroz engleski valcer, te nam se na trenutke činilo da mlada pjevačica lebdi na krilima opojne glazbe i rasplesanog partnera. Ne, nije Franka bila tek lutka u tom plesu, već je pokazala i zavidno lak korak, te ju je žiri s pravom nagradio najvišim ocjenama.

Nakon njih uslijedili su vrhunska kuharica Ana Ugarković i vrhunski plesač Nicolas Quesinoit. Nažalost, rezultat nije bio nimalo vrhunski. Pored fenomenalnog plesača koji svaki ples učini odličnom zabavom, Anin cha cha cha djelovao je ustrašeno, plaho i nedovoljno čvrsto na nogama. Davor Bilman je Aninu plesnu mlakost kuharskim rječnikom objasnio: 'Nije dovoljno stiskala šnicl', misleći pritom na pod.

Vrlo dobar Gordan Kožulj za početak
Gordan Kožulj i prošlogodišnja pobjednica Ana Horvat vrlo ugodno su iznenadili. Ne znači to da smo ih već prije početka sezone otpisali u strahu od one o ribi na suhom, to nikako. Ali ni sam Kožulj nije odavao dojam nekog plesnog tipa. 'Jedini moj ples do sada bio je sudaranje uz Nirvanu', izjavio je prije emisije.

Od Nirvane do vrlo dobrog engleskog valcera dovela ga je Ana u dva mjeseca, a kako je Gordan vrijedan i poslušan sportaš, sigurni smo da je to tek početak. I Elio je prepoznao Gordanove kvalitete: 'Gordan me nekako podsjeća na mene. Visok, lijepog izgleda, mišićav.'

Nakon Gordana i Ane uslijedila je televizijsko-plesna kombinacija. Iva Šulentić i novi, simpatični plesač Damir Horvatinčić plesali su razigrano-tromi cha cha cha. Kako je Damir preuzeo na sebe onaj razigrani dio, Ivi je preostao tromi dio. Iako je pokušavala odati sliku opuštenosti i nonšalancije te je kroz cijeli ples pjevala i vrtjela rukama, nikako joj nije uspjelo prepustiti se ritmu glazbe. Bez obzira na to, žiri je ples nagradio prilično visokim ocjenama.

Uslijedio je engleski valcer Gabriele Pilić i Sandija Cenova koji se nikako nije mogao osloboditi treme te je na trenutke djelovao kao da je progutao staru kiflu, čvrstu, ali ne i uspravnu.

Frani Lasiću nije do tehnike, već do zabave

Za kraj su Frano Lasić i Mirjana Žutić otplesali izuzetno radostan cha cha cha. Franin iskreni osmjeh cijelo vrijeme je bio prisutan, a i ples je odavao da se dobro zabavlja. Istina, nije to bio pravi cha cha cha, već je više nalikovao na neformalno poskakivanje uz razigranu glazbu.

Iako je žiri 'kaznio' Franinu tehniku niskim ocjenama, uz dotjerivanje koraka upravo on bi mogao ove godine, uz Franku i Gordana, biti jedan od favorita natjecanja. Posebice 'kad se priključi umirovljeničko glasačko tijelo', kako je prokomentirala Barbara.

Prva epizoda četvrte sezone odavala je napetost, kako plesnih parova, tako i žirija, koji još nije uštimao kriterije te je počesto padao u nepotrebne i preduge privatne razgovore.

Najopušteniji dio cijele epizode bio je Duško, koji nije imao partnere u svom vrckavom humoru, te su počesto njegove smiješne replike ostale visjeti u zraku. Kako prva epizoda nije na ispadanje, sljedeći tjedan svi će plesni parovi još jednom nastupiti, a onda kreće odbrojavanje do samoga finala. Nadamo se opuštenijim i plesno boljim epizodama pred nama.